Ultrajele nu sunt o prioritate pentru Tudorel Toader

Ministerul Justitiei nu a inceput niciun demers pentru diminuarea fenomenului ultrajelor din penitenciare, desi Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat in repetate randuri in cadrul sedintelor comisiei mixte de dialog socal MJ-ANP-Sindicate.

Luna trecuta (august 2018) Ministerul Justitiei condus de Tudorel Toader, cel care afirma la postul de televiziune Romania TV ca daca nu s-a ocupat de penitenciare de cand e ministrul Justitiei, inseamna ca nu s-a ocupat de nimic.

Eh, ca sa vezi! Daca de penitenciare s-a ocupat personal si activ si sunt in starea deplorabila in care sunt, ma ingrozeste gandul la stadiul in care s-ar afla celelalte sectoare ale Ministerului Justitiei.

Adevarul este ca don’ profesor, doctor, notar suspendat, avocat suspendat, fost procuros comunisct, fost judecator la CCR, actualmente sluga nomenclaturista ordinara a doi infractori dovediti, s-a preocupat de cand e ministru al Justitiei doar ca sa-i scape pe cei doi stapani de puscarie.

Fenomenul ultrajelor in penitenciare a luat amploare. O data la doua zile un angajat este agresat verbal ori fizic de catre un detinut. Administratiile locurilor de detinere sesizeaza organele de urmarire penala, insa procurorii, in majoritatea cazurilor, dispun clasarea cauzei.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat Ministerului Justitiei (MJ) ca si angajatii din penitenciare sa fie inclusi, alaturi de politisti, jandarmi, magistrati, la forma agravanta a ultrajului. MJ inca se chinuie sa inteleaga de ce ar fi oportuna aceasta solutie. Din birourile din Apolodor nr. 17 se vede altcumva detinutul.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Ultrajele nu sunt o prioritate pentru Tudorel Toader

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: