Desi ANP ezita, MJ ofera sprijinul pentru aplicarea noii grile de salarizare

Desi ANP ezita, MJ ofera sprijinul pentru aplicarea noii grile de salarizare

In cadrul Comisiei mixte de dialog social FSANP a solicitat sprijinul Ministerului Justitiei  in aplicarea grilei de salarizare pentru angajatii din penitenciare, inainte de 2022, incepand cu luna octombrie 2018, asa cum este prevazut pentru alte sectoare de activitate (sanatate si educatie).

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica, a precizat ezitant ca sustine demersul FSANP, insa in masura in care acesta este sustinut si de factorii decideti din MJ, dat fiind impactul financiar al acestui demers.

Proces verbal Sedinta Comisie Mixta de Dialog Social 04072018
Proces verbal Sedinta Comisie Mixta de Dialog Social 04072018 (extras)

De apreciat sustinerea declarata a reprezentantilor Ministerului Justitiei (MJ), care si-au luat angajamentul ca vor intocmi o nota catre conducerea Ministerului Justitiei, in care sa propuna sustinerea aplicarii grilei de salarizare stabilita prin Legea cadru a salarizarii nr. 153/2017, incepand cu luna octombrie 2018.

Dezvoltarea sistemului penitenciar nu poate fi realizata prin lipsa asumarii responsabilitatii factorilor dezicionali. Delegarea sarcinilor pana la extrem, din pricina incapacitatii de a lua o decizie, creeaza o vulnerabilitate institutionala extrema. Ceea ce se si vede.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: