Prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose, este nemultumit de situatia din penitenciare

Premierul Mihai Tudose se dezice de "joaca" cu legile Justitiei

Prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose, este nemultumit de conditiile din penitenciare, dar si de solutiile oferite de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Premierul acuza modul deficitar si lent in care se iau decizii la nivelul Ministerului Justiei (MJ) in ceea ce priveste rezolvarea problemelor pe care sindicalistii le-au semnalat la intalnirea de acum doua saptamani.

Prim-ministrul a declarat ca va purta saptamana viitoare o discutie cu responsabilii din Ministerul Justitiei pe aceasta chestiune si ca asteapta de la acestia solutii concrete de imbunatatire a conditiilor (de lucru si de detentie) din penitenciare. Este de apreciat atentia premierului fata de penitenciare.

Deocamdată nu prea am de ce să fiu mulţumit, pentru că acum două săptămâni am avut o întâlnire cu domnia sa, cu sindicatele lucrătorilor din penitenciare, vorbind din nou despre faptul că trebuie să facem ceva. Întrebam şi eu: măi, dar vorbim de şase luni, vorbim de un de zile că trebuie să facem ceva… Am cerut măsuri urgente, un plan coerent. Că e vorba de parteneriat public-privat, de a externaliza cumva serviciul, acolo unde se poate, pentru anumite tipuri de infracţiuni, nu ştiu, vorbesc de infracţiunile comise de minori sau de cele fără violenţă măcar, la închisorile pentru femei. Am mai vorbit o dată şi aştept soluţii. Dacă nu vor veni, cineva va trebui să îşi asume inactivitatea, inacţiunea. Vă spun, din păcate, adevărul – tot acolo suntem„, a declarat Mihai Tudose.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose, este nemultumit de situatia din penitenciare

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: