JURNALUL UNUI COVIDAT

Confirmat: 10.12.2020. Am efectuat testul rapid – CONFIRMAT. Am efectuat testul PCR – CONFIRMAT.

Primele semne (pe care, de obicei, le ignoram cu 3, 4 zile înainte de dispariția mirosului și gustului): transpirație in jurul gâtului (noaptea), nas înfundat (in anumite momente ale zilei), nasul curge (nu ca la o răceala normala, ci rar), in ziua anterioară pierderii mirosului si gustului simți ca iti vine somn la o ora la care nu adormi de obicei, fumătorii simt ca țigările au acel “ceva” care le face ușor neplăcute.

IMPORTANT! Nu ignorați aceste prime semne! Daca nu le aveți de obicei, înseamnă ca ați contactat virusul. Primele semne apar după aproximativ 5-7 zile de cand ați intrat in contact direct cu un “covidat”.

Prima zi – In jurul orei 03:00 am pierdut complet mirosul și gustul. Se pierde treptat în foarte scurt timp (Nu simți mirosul oțetului, clorului, parfumului. Orice mănânci nu are gust.). Nas înfundat in anumite momente ale zilei (In termeni populari, nasul curge – mucii). Tusea apare foarte rar.

A II-a zi – Gust și miros nu exista. Nasul înfundat uneori. Nasul curge dar nu mult. Apare o ușoară durere a gambelor (similară “febrei musculare”). Durerea gambelor începe sa scadă după aproximativ 30 de minute de cand te trezești. Tusea apare foarte rar.

A III-a zi – Gustul și mirosul încep sa apara foarte, foarte slab. (Simt foarte slab mirosul oțetului și gustul dulce si amar). Durerea ușoară a gambelor (Acea asa-zisa “febra musculară”) se menține intr-o formă ușoară.
DSP te contactează telefonic. Nu se efectuează nicio ancheta epidemiologică. Ii interesează doar datele de contact.

A IV-a zi – Gustul și mirosul apar din ce in ce mai mult. Durerea ușoară a gambelor (Acea asa-zisa “febra musculară”) a dispărut. Temperatura este normala. Nu am niciun alt simptom.

A V-a zi – Constat o îmbunătățire a stării de sănătate. Nu a mai apărut niciun alt simptom.

A VI-a zi – Nu mai prezint niciun simptom. Ma simt ca si cum nu as fi avut virusul.

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: