Obiectivele MJ: Imbunatatirea imaginii sistemului penitenciar. Solutiile Anei Birchall…

Obiectivele MJ: Imbunatatirea imaginii sistemului penitenciar. Solutiile Anei Birchall...

Ministerul Justitiei (MJ) are printre obiectivele imediate si consolidarea/imbunatatirea imaginii institutiei penitenciare. Nu-i rau! Insa cum o facem?! – intreb si eu pentru un prieten…

Ana Birchall apeleaza la biserica

Acceptand ilaritatea solutiei, putem considera ca doua, trei acatiste si cateva lumanari aprinse la „Vii” ne-ar oferi o perspectiva pioasa intru imbunatatirea imaginii sistemului penitenciar. Radeti! Este pe banii dumneavoastra…

Ana Birchall sugereaza ca o potentiala masura pentru promovarea si imbunatatirea imaginii institutiei penitenciare: „semnarea de catre Ministerul Justitiei (MJ) a unui protocol cu Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane”.

Sa-nteleg ca doar Dumnezeu ne mai poate salva?!

Salvarea imaginii: detinutii

Subtitlul este sarcastic. Orice politist de penitenciare cu toate tiglele pe casa nu ar accepta ca posibila salvare a imaginii sistemului penitenciar sa fie DETINUTII.

Eh, daca nu v-a placut solutia cu Biserica, ministrul Ana Birchall a mai dat de gardul puscariilor cu o noua revelatie: „activitatile de voluntariat, cu implicarea persoanelor private de libertate” pot imbunatati imaginea institutiei penitenciare.

O uniforma demna, conditii de munca decente, reactie prompta la atacurile din MASS-MEDIA

N-as vrea sa iau ca solutii valide si solide propunerile distinsei ministrese Birchall. Nici Biserica si nici detinutii nu ne imbunatatesc imaginea institutiei penitenciare. Solutia este sa scuturam haina sistemului si sa-i indepartam scamele si sa n-o mai carpim/petecim.

O institutie serioasa are o uniforma serioasa, conditiile de munca sunt decente si adopta o reactie prompta vizavi de atacurile din mass-media.

Uniforma: De multe ori, profesionalismul angajatilor este caracterizat si de infatisarea acestora. Uniforma iti ofera prima informatie despre angajat. La momentul actual, uniforma noastra nu inspira nici prestanta, nici autoritate. Despre calitate, nici nu mai vorbesc!

Conditii de munca: Anul 2019 este anul in care Guvernul a taiat fondurile de la investitii si conditii de munca. In anul 2019, exista politisti de penitenciare care nu au unde-si satisface nevoile fiziologice. Avem birouri fara ilumiinat natura si fara ventilatie naturala. Aici Biserica Ortodoxa Romana (BOR) ne-ar fi de mare ajutor: Cateva rugi de-ale popilor ne-ar putea salva.

Atacurile din MASS-MEDIA: Purtatorul de cuvant al ANP vorbeste ca un robotel. In fiecare dimineata isi uita empatia acasa. Comunicatele de presa zici ca-s scrise de Ion Iliescu. Institutional aplicam politica strutului (mutismul): capul in nisip pana trece stirea urata despre noi. Iar opinia publica ramane cu imaginea distorsionata despre sistemul penitenciar. Ce-ar fi sa avem pozitie ferma impotriva minciunilor din presa?!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: