Politistii de penitenciare asistati de sindicat in comisiile de disciplina

Politistii de penitenciare asistati de sindicat in comisiile de disciplina

Odata cu aparitia Statutului politistului de penitenciare, angajatii au intampinat probleme in in ceea ce priveste reprezentarea/asistarea lor de catre sindicat, in fata comisiilor de disciplina. Unele comisii nu au acceptat sindicatul ca aparator.

OUG-ul va rezolva problema in comisiile de disciplina

In datele de 03, respectiv 04 Octombrie 2019, in cadrul Comisiei mixte din Ministerul Justitiei, s-a supus consultarii cu organizatiile sindicale din sistemul penitenciar, proiectul de OUG privind modificarea Statutului politistilor de penitenciare. Printre altele, a fost adusa in discutie si problema reprezentarii politistilor de penitenciare in fata comisiilor de disciplina.

Desi legea nu interzicea, unele comisii nu au acceptat ca angajatul sa fie reprezentat de catre reprezentantul sindicatului din care face parte. Problema a fost transata! MJ si ANP sunt de acord ca politistii de penitenciare sa fie reprezentati/asistati de catre avocat si/sau de catre un repreezentant al organizatiei sindicale din care fac parte. 

MJ-ul, ANP-ul si SINDICATELE, puse pe negociere

De cand a plecat Marian Dobrica de la conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), sedintele in cadrul Comisiei Mixte de dialog social din cadrul Ministerului Justitiei (MJ) au un alt aer. Au aerul constructiv al unui grup de lucru in care participantii discuta cinstit si iau decizii in avantajul angajatilor, chiar daca uneori sindicatele nu sunt de acord cu angajatorul. ANP-ul si MJ-ul nu mai sunt pusi pe contre. Parca lipseste orgoliul prostesc si frustrarile individului marunt si talamb de Baragan!

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Politistii de penitenciare asistati de sindicat in comisiile de disciplina

  1. Cam ar trebui, că Banuta ne amenință cu comisia de disciplină, pentru că nu facem controlul specific cand ies, celor din ANP aflați în control .

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: