Schimbarea si mutarea din functie a politistilor de penitenciare au fost suspendate

Schimbarea si mutarea din functie a politistilor de penitenciare au fost suspendate

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a emis, catre unitatile subordonate, informarea nr. 51826/2019, potrivit careia schimbarea si mutarea din functie a politistilor de penitenciare sunt suspendate.

Motivele care au stat la baza deciziei

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) are in lucru proceduri privind schimbarea din functie a politistilor de penitenciare, respectiv mutarea acestora in alte unitati, in conformitate cu prrvederile Legii nr. 145/2019 privind statutul politistilor de penitenciare.

Marul discordiei: functiile din sectorul operativ

Functiile din sectorul operativ nu ar putea fi ocupate de catre politistii de penitenciare din alte sectoare de activitate (eg. economico-administrativ, reintegrare sociala, resurse umane, secretariat etc), deoarece, la momentul actual, nu exista o metodologie cu privire la sustinerea probelor sportive.

Pana in data de 06.05.2019, probele sportive erau prevazute in Decizia directorului general al ANP nr. 627/2010 privind metodologia de desfasurare a probelor de concurs, care a fost emisa in temeiul OMJ 2478/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor din sistemul penitenciar, ordin de ministru care a fost declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala a Romaniei prin Decizia nr. 90/2019.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Schimbarea si mutarea din functie a politistilor de penitenciare au fost suspendate

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: