Penitenciarul Iasi transformat in casa de toleranta la ordinul directorului

Penitenciarul Iasi transformat in casa de toleranta la ordinul directorului

Directorul Penitenciarului Iasi, comisar sef de penitenciare Marian – Pompiliu DIMA, a transformat institutia publica pe care o conduce in casa de toleranta in care detinutii primesc vizita intima cu femei a caror identitate nu poate fi cunoscuta.

Vizita intima acordata detinutilor „pe vorbe”

In data de 23.06.2019, in jurul orei 17:00, s-a prezentat la poarta Penitenciarului Iasi proaspata sotie a detinutului G.C. pentru a beneficia de vizita intima de 48 ore, acordata cu ocazia casatoriei in penitenciar, eveniment care a avut loc la data de 12.06.2019.

Doamna in cauza (proaspata sotie) nu avea asupra ei niciun act de identitate, motivand ca actele sunt in curs de preschimbare, ca urmare a schimbarii numelui prin casatorie. Prin urmare, conform prevederilor legale, aceasteia nu i se putea permite accesul in penitenciar.

Acces in penitenciar „pe promisiune”

Conform legislatiei privind accesul in penitenciar, proaspata sotie nu avea cum sa intre in Penitenciarul Iasi fara un act de identitate valabil, motiv pentru care angajatii de la sectorul vizita detinuti au refuzat primirea acesteia.

In aceste conditii seful de tura G.E. a luat legatura telefonica cu directorul unitatii, care a dispus primirea „femeii fara identitate” in unitate, chiar si fara un act de identitate valabil, motivand ca ”a iesit detinutul la raport la el la raport si i-a promis ca se rezolva”.

Astfel, contrar preveedrilor legale, seful de tura a dispus, atat agentului din PC1, cat si lucratorilor din cadrul sectorului vizite sa primeasca persoana in unitate si sa le acorde vizita intima.

Agentii au refuzat accesul in penitenciar al femeii fara identitate

Intrucat dispozitia sefului de tura a fost ilegala, agentii de la sectorul vizita detinuti au uzat de prevederile art. 4 alin. (3) din Legea 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, solicitand sefului de tura sa dea dispozitia in scris, lucru care s-a si intamplat.

Sex in penitenciar cu o femeie fara identitate

Proaspata „sotie” (cu ghilimele de rigoare dat fiind faptul ca identitatea nu i-a fost stabilita) a intrat in cele din urma la vizita intima cu detinutul G.C., fara a avea asupra ei niciun act de identitate valabil.

Accesul angajatilor in penitenciar, fara legitimatie, este interzis

Avand in vedere ca angajatilor li se solicita prezentarea legitimatiilor de serviciu la intrarea in unitate, accesul intr-un penitenciar fiind strict limitat, iar o persoana oarecare intra la vizita intima, fara a-si putea certifica identitatea, avand permisiunea telefonica a directorului unitatii, ce putem crede?

Angajatii asteapta reactia ANP

Angajatii Penitenciarului Iasi asteapta reactia Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), mai ales ca Penitenciarul Iasi este cunoscut ca o unitate cu probleme serioase ale factorilor decizionali. Acestia se simt lipsiti de sprijin din partea factorilor de decizie (top management) in relatia cu detinutii.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

9 gânduri despre „Penitenciarul Iasi transformat in casa de toleranta la ordinul directorului

 1. În sistemul ANP. prostia, tupeul şi obrăznicia bate cultul spiritului, raţionalităţii/logicii şi bunului simţ, motiv pentru care manageri ajung doar cei cu aptitudini de Homo Stupidus.
  Inevitabil, văzând acestă stare de fapt, ajungi să te întrebi: suntem proşti? Dacă da, cât de proşti suntem şi de ce?
  29 de ani sistemul funcționează pe baza Axiomei 3I: Interes, Ignorantă inconștiență și Informație lipsă.

  Dacă aspirăm să funcționăm civilizat ca în occident trebuie să ne modificăm mentalitatea fiindcă de 29 de ani sistemul funcționează doar în baza Axiomei 3I: Interes, Ignorantă inconștiență și Informație lipsă.

  Apreciază

 2. Marin Sorescu spunea: ”Nu este nici o ruşine să te naşti prost. Ruşine e să mori prost.”

  In cazul de fata personajul este si fudul. Economist de profesie nu le stie pe toate dar putea macar sa intrebe ca de aceea are adjunct si serviciu SDRP in unitate, s-ar fi lamurit repede. Nu ne putem juca cu accesul in penitenciar, sunt reguli stricte si clare. Daca directorul unitatii incalca legea atunci cum putem cere cerorlalti sa fie integri si corecti?

  Apreciază

 3. Pe site-ul ANP gasim pe undeva:

  ”Accesul în penitenciar se face numai prin postul de control anume destinat. Înainte de a intra într-un penitenciar:
  1. Va trebui sa faceti dovada identității dvs. Dovada identității se face cu cartea sau buletinul de identitate, cu paşaportul sau cu orice alt act prevăzut cu fotografie, emis de o autoritate a statului al cărui cetătean sau rezident sunteti. În caz de îndoieli asupra realității identității, accesul nu se aprobă;”

  În contextul dat se nasc urmatoarele intrebari:

  1. De ce atunci cand femeia s-a prezentat la poarta penitenciarului fara un act de identitate valabil seful de tura nu i-a interzis accesul conform legii si a lasat loc de interpretare sunand directorul unitatii ?

  2. De ce directorul unitătii a aprobat verbal si telefonic intrarea in penitenciar a unei persoane care nu-si putea dovedi identitatea ?

  3. De ce acest detinut G.C. se bucura de tratament preferential avand in vederere ca este membru al unui clan avand ca obiect de activitate prostitutia si traficul de persoane?

  Apreciază

  1. Din ce am observ la IASI se pare că AGENȚI
   cunosc legile si regulamentele.
   Se pare că cei din CONDUCERE(ST si Directorul) nu cunosc deci ceri altuia să respecte ” ce tu nu respecti!
   S au poate stii dar motivele sunt altele
   ?????????? Oare ANP ce spune?
   Va informa MJ?
   Nu Cred!

   Apreciază

 4. Trist dar adevărat.
  Din pacate toată lumea stie dar nimeni nu face nimic.
  Oare de Ce?
  ANP si MJ de ce permit unor fpss( directori si directori adj) să facă ce vor?
  ALO!!!!ANP-ce faceti?
  Stati să vedeți când vor trebui plătite si amenzile primite de către unitatea de la IASI.
  OARE le plătește CONDUCEREA -CĂ DIN.CAUZA LOR SĂ AJUNS aici?
  ALO!!!!!MJ.

  Apreciază

 5. Scena 1 dubla 2…alt mandat, alta palmă dată celor care respectă legea…ce poți să ceri unui contabil-finanțist?…că e lucrător de penitenciare?…ăsta nu știe în ce constă o percheziție, dar e manager de penitenciar, mandate la rând!…si mai sunt vreo 2 care fac joc de gleznă să conducă o pușcărie…toți finanțiști și o duduie de la EAP pe care îi joacă deținuții pe degete când vor, la orice oră…care e păzist din păcate mângâie pe creștet deținutul ca să nu aibă petiții, dar cei care au sânge în instalație nu-s pe placul altora tocmai pentru că…au sânge în instalație…ne e dor de madam Dumitran, poate ne-o mai trimite ANP ul să ne mai hăhăim nițel…sau ceva similar!…unde ești tu Bâtea Doamne?!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: