Catalin Bejan, consilier al Ministrului Justitiei

Catalin Bejan, consilier al Ministrului Justitiei

Chestorul de penitenciare (r) Catalin Claudiu Bejan, fostul director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), va fi numit consilier al ministrului Justitiei, Ana Birchall. Acesta va avea un salariu lunar de 20.000 de lei.

Fost director general, viitor consilier al ministrului

Catalin Claudiu Bejan a devenit director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in anul 2012, ulterior ajungand in functia de director general, functie pe care a detinut-o pana in anul 2016, cand s-a pensionat.

Raluca Pruna a urgentat pensionarea lui Catalin Bejan

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, a grabit pensionarea fostului director general Catalin Claudiu Bejan. Ministrul Justitiei i-a cerut la inceputul anului 2016 demisia lui Bejan, in contextul inflatiei de carti scrise in penitenciare,  dar acesta a refuzat sa plece de la conducerea ANP.

In realitate, “debarcarea” lui Catalin Claudiu Bejan de la sefia ANP a fost cauzata de “simaptiile” politice diferite a celor doi. Este de notorietate filiera PSD-ista a lui Catalin Bejan, fapt ce il facea, la acea vreme, incompatibil cu interesele Ralucai Pruna.

“Debarcarea” lui Bejan si “ascensiunea” lui Dobrica

Dupa pensionarea lui Catalin Claudiu Bejan din fruntea ANP, angajatii din penitenciare au sperat la o schimbare in mai bine a sistemului penitenciar. Asa e firea omului: spera in mai bine. A urmat o perioada de liniste institutionala – epoca Marius Vulpe.

Istoria a demonstrat ca, din contra, lucrurile s-au inrautatit, iar sistemul penitenciar se afla in prezent in colaps. Promotorul acestui colaps este Marian Dobrica.

Bejan – Stancovici versus Dobrica – Delegarea

De la tandemul Bejan – Stancovici s-a trecut la tandemul Dobrica – Delegarea, in care fuga de raspundere si lipsa de implicare au devenit emblematice in sistemul penitenciar. Am apucat vremurile in care deciziile se luau la varful ANP, iar aceste decizii erau asumate (vezi perioada Stanciovici!) si aveai incredere sa le aplici pentru ca erau luate de profesionisti.

Erau acele vremuri in care detinutii nu stapaneau puscariile, iar comisiile de disciplina nu spalau infractori si nici recidivisti in incalcarea normelor profesionale.

A venit vremea lui Marian Dobrica si consoarta sa: “Delegarea de competenta”, din care s-a nascut fiica lor: “Fuga de raspundere.

Isi va reveni sistemul penitenciar, sub coordonarea lui C.C. Bejan?

In eventualitatea in care Catalin Bejan va coordona sistemnul penitenciar, speram ca acesta va identifica inca un director general adjunct (post vacant) ca Marian Stancovici, pentru a scoate puscariile din bezna in care le-a aruncat Marian Dobrica.

Advertisements

6 thoughts on “Catalin Bejan, consilier al Ministrului Justitiei”

 1. A fost ieri numit deja la MJ impreuna cu ex ecretar Barbu.
  Acum poate intelegî fpss dece au facut unii greva. Tocmai a sosit salvatorul

  Like

 2. Acest personaj a fost mereu apărătorul deținuților si asupritorul angajatilor.Cat a fost la Poarta Alba a numit angajatii bețivi si hoti .Cand se urcau deținuții pe clădiri alunga grupa de intervenție si apela la alti detinuti cu dare de mana gen” Cabană “care rezolva problema cu doua cartoane de tigari iar deținuții nu erau sancționați.Sa ne ajute dumnezeu de acum încolo si cred ca ne putem lua audio de la revendicări si drepturi avand in vedere disprețul acestui om fata de personalul penitenciar.

  Like

 3. Normal, Nicolae Cosmin de la Poarta Alba sau Tiberiu ca sa fie bine sa nu fie rau, Bejanul a fost dg cind detinutii faceau lucrari științifice prin telepatie, e bine rău e jale

  Like

 4. vai de capul nostru!
  Persoana care manifesta aversiune fata de colegi si subalterni si afinitate si intelegere fata de detinut.
  Cand era director la Poarta ALBA , la bilanturi nu stia decat sa zica “sa fim multumiti daca ne primim salariile”
  DAAA…e lozul castigator!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s