Catalin Bejan, consilier al Ministrului Justitiei

Catalin Bejan, consilier al Ministrului Justitiei

Chestorul de penitenciare (r) Catalin Claudiu Bejan, fostul director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), va fi numit consilier al ministrului Justitiei, Ana Birchall. Acesta va avea un salariu lunar de 20.000 de lei.

Fost director general, viitor consilier al ministrului

Catalin Claudiu Bejan a devenit director general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in anul 2012, ulterior ajungand in functia de director general, functie pe care a detinut-o pana in anul 2016, cand s-a pensionat.

Raluca Pruna a urgentat pensionarea lui Catalin Bejan

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, a grabit pensionarea fostului director general Catalin Claudiu Bejan. Ministrul Justitiei i-a cerut la inceputul anului 2016 demisia lui Bejan, in contextul inflatiei de carti scrise in penitenciare,  dar acesta a refuzat sa plece de la conducerea ANP.

In realitate, „debarcarea” lui Catalin Claudiu Bejan de la sefia ANP a fost cauzata de „simaptiile” politice diferite a celor doi. Este de notorietate filiera PSD-ista a lui Catalin Bejan, fapt ce il facea, la acea vreme, incompatibil cu interesele Ralucai Pruna.

„Debarcarea” lui Bejan si „ascensiunea” lui Dobrica

Dupa pensionarea lui Catalin Claudiu Bejan din fruntea ANP, angajatii din penitenciare au sperat la o schimbare in mai bine a sistemului penitenciar. Asa e firea omului: spera in mai bine. A urmat o perioada de liniste institutionala – epoca Marius Vulpe.

Istoria a demonstrat ca, din contra, lucrurile s-au inrautatit, iar sistemul penitenciar se afla in prezent in colaps. Promotorul acestui colaps este Marian Dobrica.

Bejan – Stancovici versus Dobrica – Delegarea

De la tandemul Bejan – Stancovici s-a trecut la tandemul Dobrica – Delegarea, in care fuga de raspundere si lipsa de implicare au devenit emblematice in sistemul penitenciar. Am apucat vremurile in care deciziile se luau la varful ANP, iar aceste decizii erau asumate (vezi perioada Stanciovici!) si aveai incredere sa le aplici pentru ca erau luate de profesionisti.

Erau acele vremuri in care detinutii nu stapaneau puscariile, iar comisiile de disciplina nu spalau infractori si nici recidivisti in incalcarea normelor profesionale.

A venit vremea lui Marian Dobrica si consoarta sa: „Delegarea de competenta”, din care s-a nascut fiica lor: „Fuga de raspundere.

Isi va reveni sistemul penitenciar, sub coordonarea lui C.C. Bejan?

In eventualitatea in care Catalin Bejan va coordona sistemnul penitenciar, speram ca acesta va identifica inca un director general adjunct (post vacant) ca Marian Stancovici, pentru a scoate puscariile din bezna in care le-a aruncat Marian Dobrica.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

10 gânduri despre „Catalin Bejan, consilier al Ministrului Justitiei

 1. S-a reunit tandemul. Barbu l-a dat jos pe Bala Ioan, complotind cu Bejan care voia disperat functia de director general, folosindu-se de partid. Ce frumos… Dar noi nu facem politica. Nuuuu, nuuuuuuuu absolut deloc, ca nu avem voie, ca noi respectam statutul, ca am facut Academia si asta am visat toata viata – sa fim corecti si sa respectam uniforma si sa facem politica. Ahhhh ,pardon am vrut sa zic sa nu facem politica. La naiba ca mi-a iesit porumbelul. E drept ca si pe Bala il luase gura pe dinainte, prostit fiind de un prost resapat in pazist, care nu stia cum sa iasa in fata mai bine. Teroristii lui Bala si avioanele lui Stefan cel Mare.

  Apreciază

  1. Nu prea le știi ordinea wax.
   Corlățean a spus Bala out și uite așa ajungem la Stancovici director interimar.
   Apoi prin septembrie vine tandemul Barbu Dobrică, care îl dau jos pe interimar.
   Ulterior prin ianuarie Bejan devine împuternicit director general atunci când primește Dobrică edit
   In rest ai dreptate, tandemul a funcționat pe filiera Barbu
   Toate bune

   Apreciază

 2. Ce jenant ! PSD-istul asta incompetent care pupa toate poalele sa-i pice si lui o functie, vai de capul nostru. Domnule presedinte, nu se poate cu asa oameni. Alungarea astuia sa fie primul punct pe lista urmatoarelor revendicari ale noastre.

  Apreciază

 3. A fost ieri numit deja la MJ impreuna cu ex ecretar Barbu.
  Acum poate intelegî fpss dece au facut unii greva. Tocmai a sosit salvatorul

  Apreciază

 4. Acest personaj a fost mereu apărătorul deținuților si asupritorul angajatilor.Cat a fost la Poarta Alba a numit angajatii bețivi si hoti .Cand se urcau deținuții pe clădiri alunga grupa de intervenție si apela la alti detinuti cu dare de mana gen” Cabană „care rezolva problema cu doua cartoane de tigari iar deținuții nu erau sancționați.Sa ne ajute dumnezeu de acum încolo si cred ca ne putem lua audio de la revendicări si drepturi avand in vedere disprețul acestui om fata de personalul penitenciar.

  Apreciază

 5. Normal, Nicolae Cosmin de la Poarta Alba sau Tiberiu ca sa fie bine sa nu fie rau, Bejanul a fost dg cind detinutii faceau lucrari științifice prin telepatie, e bine rău e jale

  Apreciază

 6. vai de capul nostru!
  Persoana care manifesta aversiune fata de colegi si subalterni si afinitate si intelegere fata de detinut.
  Cand era director la Poarta ALBA , la bilanturi nu stia decat sa zica „sa fim multumiti daca ne primim salariile”
  DAAA…e lozul castigator!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: