Proiect de lege | Inchisoare pe viata pentru ucigasii oamenilor legii

Proiect de lege | Inchisoare pe viata pentru ucigasii oamenilor legii

Deputatul Florin Roman a initiat un proiect legislativ care prevede inchisoare pe viata pentru persoanele care ucid politisti si jandarmi. Si angajatii din penitenciare ar trebui sa fie inclusi in proiectul legislativ. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat inasprirea pedepselor pentru ultraj si atitudine necuviincioasa a detinutilor. 

Masuri post factum

Am putea spune ca masurile post factum, in cazul in care un coleg de-ai nostri este ucis, sunt degeaba. Mortul nu se intoarce de la groapa. (vorba populara) In realitate, aceste masuri au rolul de a preveni anumite comportamente agresive ale infractorilor. In contextul in care infractiunile de ultraj din penitenciare s-au dublat, sunt necesare masuri concrete care sa preintampine agresiunile detinutilor indreptate impotriva angajatilor din penitenciare.

Ministerul Justitiei s-a opus inaspririi pedepselor de ultraj si atitudine necuviincioasa a detinutilor

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat conducerii Ministerului Justitiei (la acea vreme condus de Tudorel Toader) inasprirea pedepselor pentru ultraj si atitudine necuviincioasa a detinutilor indreptate impotriva angajatilor.

Ministerul Justitiei s-a opus din ratiuni binecunoscute.  La momentul respectiv Tudorel Toader se ocupa mai mult bunastarea infractorilor decat de soarta angajatilor.

FSANP reitereaza solicitarea de inasprire a pedepselor de ultraj

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) va relua demersurile de sensibilizare a opiniei publice vizavi de comportamentele agresive ale detinutilor indreptate impotriva personalului din penitenciare. Totodata, FSANP va solicita conducerii Ministerului Justitiei (MJ) si Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) de a initia demersuri concrete de stopare/reducere a fenomenului ultrajelor prin inasprirea. pedepselor pentru astfel de fapte.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Proiect de lege | Inchisoare pe viata pentru ucigasii oamenilor legii

  1. Trebuie schimbat sistemul sancțiunilor disciplinare, în primul rând. În momentul de față, sancțiunile disciplinare sunt de un ridicol absolut. ”Atitudinea necuviincioasă față de oricare persoană cu care vine în contact…” trebuie să devină abatere foarte gravă, și nu ușoară cum este acum și care se sancționează cu avertisment, conform art.216 alin.1 lit.a din Regulament. Trebuie introdusă și sancțiunea amenzii administrative. Legea 254/2013 este total depășită în privința sancțiunilor. Trebuie regândit și sistemul abaterilor disciplinare, al faptelor care constituie abateri disciplinare pt.că obligațiile și interdicțiile descriu faptele la modul general, de ex. la art.82 lit.d din lege: introducerea în penitenciar, producerea, deţinerea, comercializarea sau consumul de stupefiante, băuturi alcoolice ori de substanţe toxice sau ingerarea de medicamente fără prescripţie medicală, de natură să creeze tulburări de comportament. Așa cum este formulat textul, legea nu sancționează și deținerea de medicamente, ci numai ingerarea. Or, știm foarte bine că deținuții au asupra lor medicamente de toate tipurile, luate unul de la altul. Dar legea nu sancționează deținerea. Cum faci dovada ingerării? Și ăsta e doar un exemplu…

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: