Promovata de un incompetent (Marian Dobrica), instalata de un incompetent (Tudorel Toader), doamna Cristina Dumitran s-a dovedit a fi la fel de incompetenta in functia de director al Penitenciarului Iasi.

Scurt istoric al promovarii pe criteriul „pile, cunostinte si relatii”

Cristina Dumitran este ofiter la Directiei Inspectie Penitenciara, Serviciul Control din Administratia Nationala a Penitenciarelor (DIP – ANP). Pentru ca pilele, cunostintele si relatiile sotului… Cristina Dumitran a fost instalata intr-o zi de luni, 22 ianuarie 2018, in functia de director al Penitenciarului Iasi de insusi ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Aceasta instalare „fastuoasa” a creat imaginea Cristinei Dumitran de persoana intangibila. In final s-a dovedit a fi inca un esec al epocii Toader-Dobrica.

Penitenciarul Iasi a fost dat pe mana unei persoane care nu avea nici capacitatea si nici experienta de a conduce un penitenciar. Nu intram in viata profesionala dinainte de Penitenciarul Iasi, desi stim mai multe, cum nu intram nici in viata personala/intima din timpul cat a fost director la Penitenciarul Iasi, desi stim si mai multe. Ne vom concentra doar pe activitatea profesionala de la Penitenciarul Iasi a ofiterului Cristina Dumitran.

„Fata de cartier” inscaunata in functia de director

In mediocritatea ei, Cristina Dumitran avea impresia ca prin simpla sa imputernicire in functia de director al Penitenciarului Iasi, unitatea a functionat „exceptional”, dupa cum se lauda aceasta.

„Exceptionalul” doamnei Cristina Dumitran – inspector al Directiei Inspectie Penitenciara din Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (DIP – ANP) – a insemnat: atitudine extrem de toleranta fata de abaterile disciplinare ale detinutilor si fata de comportamentele agresive ale acestora impotriva angajatilor. Dovada este Raportul de control al Directiei Inspectie Penitenciara din Administratia Nationala a Penitenciarelor (DIP – ANP).

De ce „fata de cartier”?! Doamna Cristina Dumitran intra in birourile Penitenciarului Iasi, se aseza cu fundul pe birouri, cu picioarele pe scaune si cu tigara in mana. Nu si-a pus niciodata problema ca in acele incaperi erau colegi nefumatori pe care-i deranjeaza, atat atitudinea de „golanca”, cat si fumul de tigara. Exemplul personal…

Colegialitate pe „smecherie” si „umflaturi” de prost gust.

In anul 2018, inainte de a sosi in Penitenciarul Iasi echipele de control de la ANP, doamna director Cristina Dumitran a impanzit unitatea ca: „Doar vin colegii mei… N-o sa-mi faca ei mie mizerii, ca vorbesc eu cu ei… Stiu ce trebuie sa fac.” Acest mod de abordare a situatiei denota umflaturi de prost gust si erau facute cu scopul de a-si crea o imagine de „intangibila”, fara sa isi dea seama ca afecteaza imaginea si profesionalismul inspectorilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), slabind astfel credibilitatea institutiei Aparatului Central.

O situatie de „smecherie” de prost gust a fost aceea cand, urmau sa vina in control la Penitenciarul Iasi, ofiterii de la ANP – Directia de Reintegrare Sociala (colegii: Ciobotaru si Brincoveanu), iar doamna Cristina Dumitran, dintr-un exces de „umflatura” de prost gust a facut urmatoarele afirmatii: „Daca madam’ Ciobotaru nu trimite hartie de acces, o las sa stea la poarta, ca eu sunt smechera aici. Fac ce vreau.”. Acest tip de discutii le avea doamna Cristina Dumitran, in calitatea sa de director, cu cei pe care ii „aprecia” sau in fata subalternilor, cu scopul de a-i intimida pe acestia, vrand sa lase impresia ca ea avea posibilitatea sa controleze tot, atat in Penitenciarul Iasi, cat si in ANP.

In vremea lui Marian Dobrica, doamna Cristina Dumitran a avut posibilitatea de a parveni in cariera sa profesionala, insa realitatea din Penitenciarul Iasi a demonstrat ca un nimeni parvenit tot un nimeni va ajunge intr-un final, deoarece nu a avut nicio realizare, in afara faptului de a incaiera angajatii intre ei si detinutii impotriva angajatilor.

DIP trimis la Penitenciarul Iasi „la comanda” pentru „a executa” angajati?!

Tot din categoria „umflaturi” de prost gust face parte si situatia din prezent: O echipa de control a Directiei Inspectie Penitenciara – Serviciul Control din Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (DIP – ANP) se afla in misiune in Penitenciarul Iasi. Doamna Cristina Dumitran s-a laudat la „personajele apreciate” din Penitenciarul Iasi care „i-au fost fidele” in mandatul sau de director al unitatii, ca echipa de control a ANP este trimisa „la comanda” ei pentru „a executa” persoanele pe care nu le-a agreat.

Oare asa sa fie?!  

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

9 răspunsuri la “Cristina Dumitran, smecherie pe burta goala”

 1. Pe aceleași principii ( relații si pupat de dosuri – ea unui IT-st, ce-i sef, si asta la răndul lui unui fost DG) a fost înscăunata si Aida(de)…la Tg Ocna.
  Si uite asa…după ce toată viața ai păstorit 3 oameni ( cu tot cu tine), poti ajunge sa te joci cu interesul unei instituții si cu destinele unor oameni.
  vAI-DA-noi.

  Apreciază

 2. Ce înseamnă să fii prost ?
  Yoghina a fost „ţoapa” înscăunată de mitocănia invalizilor din ANP,

  Apreciază

 3. De-ar fi să-i luam pe toți la rând
  Și actualii, dar și foștii,
  Cei mai deștepti de pe Pământ
  Au fost întotdeauna… proștii.

  Și-n lumea asta răsturnată,
  Unde cei strâmbi sunt cei mai drepți,
  Savanții noștrii mor de foame
  Și numai Proștii sunt deștepți.

  Apreciază

 4. Trist dar adevărat!
  Nu a facut nimic la Iasi si mai grav este că acum încearcă să facă RĂU celor care au avut curajul să i spună că a fost cel” mai slab(nepregătit) director” pe care la avut P Iasi.
  Se pare că încă mai are la IASI cateva persoane care datorită frustrărilor încă o alimentează cu informati pe care ea le foloseste pt a face rău unor angajati de la Iasi.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: