Sistemul penitenciar se apropie de colaps!

Sistemul penitenciar se apropie de colaps!

Acum nu ma refer la managementul defectuos al lui Marian Dobrica. Personajul este „in cadere libera”. Orizontul lui intunecat este cat se poate de aproape. Acum vorbim despre refuzul angajatilor de a efectua ore suplimentare. In cateva zile sistemul penitenciar se va prabusi.

Angajatii demonstreaza ca sunt o forta

Angajatii care au avut curajul si au semnat notificarile prin care au informat directorii de penitenciare ca nu mai efectueaza ore suplimentare sunt cei carora li se va datora plata muncii suplimentare in viitorul apropiat. Acei angajati reprezinta o forta de temut pentru orice angajator.

Uniti suntem puternici

Am demonstrat in repetate randuri ca unitatea inseamna putere. Este adevarat ca printre cei puternici se gasesc si pupincuristi pentru care clipa conteaza mai mult decat viitorul tuturor. Pupincuristii si „sifoanele” sunt cei care accepta sa fie calcati in picioare pentru mici beneficii. Se intampla in orice institutie… Nu exista padure fara uscaturi!

ANP transmite directorilor sa nu intre in conflict cu sindicatele

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a transmis directorilor mesajul de a nu intra in conflic cu sindicatele pe fondul acestor tensiuni legate de refuzul muncii suplimentare. ANP este constient ca in cateva zile sistemul penitenciar va intra in colaps din cauza refuzului muncii suplimentare si pe fondul lipsei acute de personal.

ANP si-a asumat riscul cand nu a prevazut bani in buget

ANP cunoastea situatia si urmarile ei. Cu toate acestea nu a prevazut bani in buget pentru munca suplimentara, mizand pe presiunile pe care anumiti sefi le vor face pe angajati.

FSANP va sanctiona orice forma de presiune

Atragem atentia ca Federatia Sindicatelor sin Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) va sanctiona orice forma de presiune a sefilor impotriva angajatilor care au notificat conducerile unitatilor ca nu vor sa presteze munca suplimentara.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: