Sporuri acordate „dupa ureche”

Sporuri acordate "dupa ureche"

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita aplicarea corecta a sporurilor TBC, HIV-SIDA. In sistemul penitenciar sporurile prevazute in legislatia specifica se acorda angajatilor intr-un mod discretionar, neunitar si inechitabil.

Practica neunitara

Organzatiile sindicale au semnalat in repetate randuri ca angajatorul acorda sporul pentru HIV-SIDA si TBC intr-un mod neunitar, existand pentenciare in care angajatii sunt pontati diferit, desi efectueaza aceleasi activitati directe cu detinutii.

Sporuri acordate "dupa ureche"
Sporuri acordate „dupa ureche”

Lipsa bugetului obliga directorii la abuzuri

Din cauza incompetentei directorului general al ANP de a asigura pentru anul 2019 un buget sustenabil, directorii de penitenciare obliga comisiile intrunite la nivelul penitenciarelor sa comita abuzuri. Aceste abuzuri constau in pontarea necorespunzatoare si in neconcordanta cu timpul efectiv lucrat in conditii vatamatoare a angajatilor.

Actiuni in instanta pentru recuperarea prejudiciului

Din cauza faptului ca angajatii care lucreaza in aceste conditii sunt prejudiciati prin pontarea necorespunzaoare, se ridica problema actionarii in instanta a conducerilor penitenciarelor pentru eliminarea prejudiciului creat.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: