Toader invins de FSANP in instanta: ministrul a furat angajatii din penitenciare

Toader invins de FSANP in instanta: ministrul a furat angajatii din penitenciare

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a demonstrat in instanta (fond) ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a furat, prin ordin de ministru, angajatii din penitenciare in ceea ce priveste plata orelor suplimentare.

Cand esti sluga la hoti, devii tu hot, intr-un final

Tribunalul Bucuresti a constatat, pe fond, ca Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a furat, prin art. 13 alin. 2 din OMJ 2721/2018, din orele suplimentare ale angajatilor din penitenciare.

FSANP a formulat actiune in instanta pentru anularea art. 13 alin. 2 din OMJ 2721/2018. Dat fiind faptul ca valoarea pagubei lunare produsa angajatilor din penitenciare este in valoare de 1,2 milioane lei, FSANP a sesizat si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitiei pentru abuz in serviciu impotriva lui Tudorel Toader. Dosarul este in curs la PICCJ. Au fost citati martori, iar altii urmeaza a fi citati, in cursul lunii martie 2019.

Ministrul hot a fost invins in prima instanta

Ministrul hotilor a ajuns ca instanta de judecata sa ii demonstreze legal ca este si el la randul lui un hot. FSANP i-a atras atentia, in repetate randuri, atat in comisiile mixte, cat si in scris ca art. 13 alin. 2 din OMJ 2721/2018 este ilegal, insa ministrul a continuat in hotia lui, nepasandu-i de angajatii din penitenciare, care erau furati cu buna stiinta.

Toader invins de FSANP in instanta: ministrul a furat angajatii din penitenciare
Toader invins de FSANP in instanta: ministrul a furat angajatii din penitenciare

FSANP ca continua in instanta si cu alte ordine, decizii ori adrese ilegale

Exsita si alte oridine de ministru si decizii sau adrese ale directorului general al ANP care sunt in afara legii si prejudiciaza angajatii. Am notificat MJ si ANP cu privire la acestea, insa am primit aceleasi raspsunsuri seci, evazive si habarniste ca cel pentru anularea art. 13 alin. 2 din OMJ 2721/2018.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Toader invins de FSANP in instanta: ministrul a furat angajatii din penitenciare

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: