Bilantul penitenciarelor – Priveghi sau pomana anului 2018i

Bilantul penitenciarelor - Priveghi sau pomana anului 2018

Ieri, 27 Februarie 2019, la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), a avut loc bilantul pe anul 2018 al institutiei penitenciare. Invitatul de seama al evenimentului a fost: NIMENI.

Organizatoric: Cel mai slab bilant din istoria penitenciarelor

„Cum e turcul si pistolul.” Expresia se traduce cam asa: „Cum e omul, asa sunt si faptele lui, prietenii lui, apropiatii lui, locul in care traieste sau munceste.”

Bilantul ANP s-a tinut la etajul 7 al Aparatului Central, intr-o mizerie de nedescris si cu o organizare atat de proasta de-ti provoca greata institutionala. Multi se intrebau daca greata este provocata de mizeria/organizarea din sala sau de Marian Dobrica.

Dezinteresat, incompetent, fricos, Marian Dobrica nu a fost in stare sa invite la bilantul sistemului penitenciar niciun reprezentant al celorlalte institutii din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, ori al altor institutii cu care ANP a colaborat in 2018.

Nici macar un reprezentant al Ministerului Justitiei (MJ) nu a participat la bilantul ANP. Asta spune multe despre calitatea, caracterul lui Marian Dobrica – abandonatul in scaunul de director general al ANP.

Priveghiul/Pomana anului penitenciar 2018

In afara de slugile lui Marian Dobrica, pentru toti ceilalti angajati din ANP, cele aproximativ 3 ore de bilant au semanat cu un priveghi ori cu o pomana. Sistemul penitenciar, sub comanda lui Marian Dobrica, a intrat in rigor mortis.

Cu o lipsa totala de implicare, cu o promovare a nonvalorilor, in scurt timp, sistemului penitenciar i se vor opri toate functiile vitale, iar pe piatra funerara va aparea, din pacate, numele unui nimeni cu pretentii: Marian Dobrica.

Mai lipseau de la bilant lumanarile, coliva ca sa intruneasca toate conditiile unui priveghi.

5 minute pentru expunerea realizarilor

Fiecare sef de structura a avut la dispozitie 5 minute pentru a prezenta realizarile oamenilor din subordine. Unii s-au incadrat in cele 5 minute, altii le-au depasit. Unii au vorbit mecanic, altii plini de emotie.

La final, Marian Dobrica a scos cateva vorbe, dupa care fiecare s-a retras pe la birouri. Nu tu masa festiva, nu tu pauza, nu tu coffee break, nu tu invitati!

Bilant din Neanderthal

Concluzia este ca: bilantul ANP a fost unul de Neanderthal. Este justificata concluzia, atata timp cat sistemul penitenciar este condus de Omul de Neandertal care, in afara de aroganta si rautate, nu stie cu ce altceva sa-si trateze subalternii.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Bilantul penitenciarelor – Priveghi sau pomana anului 2018i

  1. Mai nou de imaginea penitenciarelor trebuie sa se ocupe angajatii din teritoriu. ANP nu-si invita colaboratorii la bilant, dar cei din teritoriu trebuie sa faca tot felul de actiuni cu invitati pentru a promova strategia nationala a doamnei morar. La inventat startegii sunt tare buni.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: