Penitenciare in deriva

Penitenciare in deriva

„Avem penitenciare, dar nu avem directori pentru ele.” – sloganul ANP pentru 2019. Penitenciarul Braila, Penitenciarul Iasi, Centrul de Detentie Craiova nu au directori.

Sat fara caini

Cunoasteti cu totii expresia romaneasca „Sat fara caini” care sugereaza un loc fara paza, unde poate intra si iesi oricine si oricand si in care domneste dezordinea si haosul. Prin analogie, rationamentul s-ar aplica si in penitenciare. Cam asa se vede sistemul penitenciar condus de Marian Dobrica.

Directori prin DZU

Penitenciarul Braila, Penitenciarul Iasi, Centrul de Detentie Craiova duc lipsa de directori. La Braila si Iasi nici acum nu se stie cine va fi director. E posibil ca nici directorul general al ANP, Marian Dobrica, sa nu stie la aceasta ora cine va fi, in viitorul apropiat, director in cele doua unitati penitenciare.

La C.D. Craiova, functia de director este girata prin DZU de doamna Raluca Nitoiu.

DZU nu este o solutie legala de „numire” a directorilor de penitenciare. A spus-o insusi „maritul” jurist Catalin Nita, intr-o sedinta a consiliului de conducere.

Busola penitenciarelor

Haz de necaz… Se pare ca Marian Dobrica are o busola a sistemului penitenciar care ii arata doar ceea ce-si doreste. Functioneaza pe acelasi principiu ca busola lui Jack Sparrow din Piratii din Caraibe.

Unde ne vom duce in 2019? Nimeni nu stie. Unde vrea busola lui Dobrica…

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

5 gânduri despre „Penitenciare in deriva

 1. buna ziua!o intrbare va rog?concediul de studii se da si la cei care urmeaza facultatea la zi sau doar la cei cu frecventa redusa? multumesc

  Apreciază

 2. cum e turcu, si pistolu, ce sa mai vorbim de directori.
  pai el nu tot imputernicit e? nu tot un mic vasal e?
  nu tot de semnatura depinde soarta lui?

  Apreciază

 3. Marean, ANP fara tine e ca nunta fara lautari, mahalaua fara cocalari, sau guvernul fara Veorik.

  De ce nu te faci util si sa te-ncorci la origine, la Slobo zia?

  Apreciază

 4. Mariane nici nu stii
  Ce stupid incepi sa fii

  Pai, dupa privire se uita-n busola ca milogu-n traista, curca la bariera sau prostituata la duba politiei. Nu are viziune manageriala, bun simt si nici prestanta. O zdreantza.

  Gireaza abuzuri, acopera ilegalitati, unica abilitate fiind aceea de a lasa urme adinci cu ghearele pe biroul de DG, de la care nu se da la o parte, mai ceva ca Ciordache cind incerca opozitia sa-l inlature pe sobolanul rosu.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: