Salarizare, sporuri, vouchere, ore suplimentare, angajari – 2019

Precizari salarizare 2019

Cateva precizari referitoare la OUG privind salarizarea angajatilor din penitenciare:

Salariul de functie se majoreaza cu 1/4 din diferenta dintre cea din 2018 si cea din 2022 (art.34 alin.1).

Sporurile sunt limitate la cuantumul platit in decembrie 2018 (art.34. Alin.2).

– Plata orelor in repaus saptamanal si in sarbatoare legala nu se modifica (ne incadram la exceptii in OUG) (art.35 alin.2).

– Plata orelor suplimentare nu se modifica (ne incadram la exceptii in OUG) – element de noutate fata de proiectul pus in dezbatere publica de MF (art.35 alin.3).

Vouchere de vacanta – nu exista modificari. Ramane tot decontare in limita a 1450 lei (art.36 alin.5).

Compensarea chiriei, norma de hrana, norma de echipare etc. raman la nivelul lunii decembrie 2018 (art.37).

– Despre ocuparea posturilor vacante, exista o limitare de la art. 38 (posturile care vor fi finantate se va face cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget.).

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Salarizare, sporuri, vouchere, ore suplimentare, angajari – 2019

  1. La mulți ani tuturor colegilor din sistemul penitenciar, un nou an cu mai puține probleme și cu mai mută înțelepciune! Și, pentru că tot au trecut sărbătorile, iar problemele vechi au rămas, vreau să aflu de la dvs. cum vedeți modificările la Legea nr.254/2013 în ceea ce privește acordarea permisiunii umanitare (”dreptul de a participa la ceremonia funerară…”) așa cum prevede art.80 indice 1 din noua lege 254/2013. Mai exact, ”Conducerea penitenciarului va asigura paza pe toată durata permisiunii de ieșire pentru condamnatul cu privire la care se apreciază că prezintă pericol pentru ordinea publică, în cazul ieșirii din penitenciar”. Deci, dacă ai un condamnat pentru infracțiuni cu violență și îi moare un părinte care locuia la sute de km de penitenciarul în care este încarcerat deținutul, cine îl însoțește? Și unde stau agenții timp de 5 zile, în condițiile în care trebuie să se asigure paza permanentă?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: