Demersulul unor ofiteri de cariera creeaza tensiuni chiar intre ei

Demersulul unor ofiteri de cariera creeaza tensiuni chiar intre ei

Demersul unor „ofiteri de cariera” (asa cum se autointituleaza autorii proiectului) de a bloca promovarea agentilor de penitenciare, creeaza unele tensiuni si nemultumiri, chiar in randul acestora, dar si in randul celorlalti angajati. Iata cateva:

  1. Initiatorii demersului si-au eliminat de pe grupul de Facebook colegii care le-au cerut socoteala vizavi de acest demers.
  2. Unii angajati din penitenciare, printre care si absolventi ai Academiei de Politie solicita organizatiilor sindicale intocmirea unei plangeri penale impotriva initiatorilor demersului pentru folosirea, cu intentie directa a inscrisului falsificat in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru care nu si-au dat acordul.
  3. Unii „ofiteri de cariera” nu au stiut de amendamentele initiatorilor.
  4. Se solicita sesizarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal impotriva initiatorilor care au folosit numele si prenumele colegilor, fara a le cere acordul prealabil.
  5. Unii angajati acuza initiatorii ca, pe langa fracturile deja existente in sistemul penitenciar intre domeniile de activitate dintr-un penitenciar, au aparut alte rupturi in penitenciare, intre ofiterii de academie si ceilalti ofiteri sau intre primii si agenti.
  6. Exista angajati care acuza ca demersul „ofiterilor de cariera” afecteaza competitia care este considerata motorul progresului.
  7. Acest demers este considerat o lupta surda intre “academicieni” si agentii de penitenciar.
  8. Demersul „ofiterilor de academie” incurajeaza un sistem de promovare bazat pe exclusivitate, nu unul competitiv.
  9. Acest demers ofera posibilitatea unor angajati din cele doua corpuri (ofiteri, agenti) de a se jigni reciproc, antagonizand cele doua categorii.
  10. Preambului proiectului contine o serie de afirmatii fara suport factual.

Organizatiile sindicale au rolul de a apara toti membrii de sindicat, indiferent de gradul si functia acestora. Orice demers al unei organizatii sindicale se bazeaza pe buna-credinta, transparenta si responsabilitate.

Elaborarea, intr-un mod transparent si in virtutea principiilor care guverneaza sistemul penitenciar, al unui Ghid al carierei ar fi fost un demers care nu ar fi starnit atata tensiune in randul agentilor si ofiterilor si nu ar fi antagonizat cele doua categorii profesionale.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Demersulul unor ofiteri de cariera creeaza tensiuni chiar intre ei

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: