Uniforme cu probleme

Uniforme cu probleme

Recent a fost aprobata decizia referitoare la cota parte anuala privind echipamentul angajatilor din penitenciar, care creste doar pe hartie. ANP va constitui o comisie in vederea analizei fiselor tehnice privind echipamentul, astfel incat sa poata fi semnat acordul cadrul pentru urmatorii patru ani.

Cu totii stim ca exista o problema in ceea ce priveste uniforma de oras pentru personalul din sistemul administratiei penitenciare. Nu toti angajatii sunt dotati cu uniforma de oras, acestia primind exclusiv uniforma de serviciu.

Exista un stoc de uniforme de serviciu la BAGR care trebuie epuizat pentru a se achizitiona alt echipament. In acest moment, acel stoc este folosit, in fiecare an, pentru echiparea elevilor de la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare de la Tg. Ocna.

Vizavi de echipamentele neadecvate, casarea acestora cade in responsabilitatea BAGR.

Un alt aspect semnalat de organizatiille sindicale este ca echipamentele existente in stoc nu corespund necesitatilor actuale din punct de vedere al marimilor, aceste echipamente fiind prea scurte sau prea largi.

Pentru a rezolva problema, ANP urmeaza sa finalizeze caietul de sarcini pentru incheierea acordului-cadru necesar achizitionarii echipamentului de serviciu, urmand sa analizeze si situatia uniformei de oras pentru angajatii din sistemul administratiei penitenciare.

Problemele legate de uniforma angajatilor din penitenciare au fost dezbatute in Comisia Mixta de Dialog Social din Ministerul Justitiei, acestea fiind ridicate de organizatiile sindicale. Asteptam ca ANP sa se tina de cuvant si sa rezolve problemele.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Uniforme cu probleme

  1. mai exista uniforma de oras pentru agenti?aceea uniforma care oferea prestanta,avand cascheta,camasa,cravata,bluzon,pantaloni,pantofi sau ghete,geaca pe timp rece???uniforma cu insemne,nu sa zica lumea ca suntem”badigarzi”?!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: