Tudorel Toader a mutat in mod netransparent cabinetele medicale din structura organizatorica a penitenciarelor in subordinea Penitenciarelor Spital. Federatia Sindicatelor din Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) considera ca, trecerea cabinetelor medicale din penitenciare, va afecta in mod negativ activitatea personalului medical.

”Astazi am semnat Ordinul MJ pentru trecerea cabinetelor medicale de unitate, precum si a personalului incadrat in aceste cabinete, in structura organizatorica a penitenciarelor-spital. Aceasta modificare de natura organizatorica este de natura sa permita imbunatatirea asistentei medicale pentru persoanele private de libertate.”, a declarat ministrul infractorilor, Tudorel Toader pe reteaua de socializare Facebook.

Se pare ca Tudorel Toader a ales calea Facebook-ului pentru a face publice deciziile si masurile proaste pe care le ia in calitatea sa de ministru al Justitiei. Probabil ca asa respecta domnia sa principiul transparentei decizionale.

Transferul coordonarii cabinetelor medicale de la penitenciare la spitalele penitenciar reprezinta o masura birocratica ineficienta, care dovadeste ca sistemul penitenciar este condus de amatori iresponsabili si incompetenti.