S-au dublat violentele detinutilor impotriva angajatilor

S-au dublat violentele detinutilor impotriva angajatilor

Din anul 2016 si pana in prezent, numarul agresiunilor, violentelor detinutilor impotriva angajatilor din penitenciare apropae ca s-au dublat. Daca in anul 2016 erau inregistrate numai 75 de asemenea acte de violenta, in anul 2018 (octombrie) numprul acestor violente a ajuns la 116.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) este direct interesata de eradicarea fenomenului ultrajelor din sistemul penitenciar. In nenumarate randuri am solicitat Ministerului Justitiei (MJ) si Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa initieze un proiect de modificare a legislatiei penale, astfel incat si angajatii din penitenciare sa beneficieze de aceeasi protectie ca politisti, jandarmii si magistratii.

Consideram ca protectia angajatilor si familiilor acestora trebuie sa reprezinte principala problema a MJ si ANP. FSANP va depune tot efortul pentru a rezolva aceasta problema alarmanta. Situatia ultrajelor va fi repusa pe tapet in viitorul apropiat in sedintele din ANP si din MJ.

Din cazua lipsei de personal avem, contrar prevederilor legale, repartizat cate un agent pe sectiile de detinere cu peste 150 de detinuti, avem planificati pentru escortarea detinutilor la instantele de judecata mai putini agenti decat prevad procedurile. Toate acestea reprezinta una dintre cauzele care conduc la savarsirea infractiunii de ultraj.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: