Conditii de munca: vestiare, grupuri sanitare, cantine, locuri de fumat

Standardele de personal din penitenciare trebuie regandite

Conditiile de munca pentru angajatii din penitenciare reprezinta una din prioritatile Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP). Organizatia noastra sindicala a solicitat angajatorului sa emita un ordin de ministru care sa stabileasca conditiile minime de munca. Proiectul este finalizat. 

Ministerul Justitiei (MJ) si Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) considera ca ordinul de ministru privind conditiile de munca ale angajatilor din penitenciare nu ar avea temei legal daca nu ar fi prevazut in Statutul politistului de penitenciare. Ratiunea este falsa. Exista legislatie care prevede conditii de munca pentru angajati. Asadar, ministrul justitiei poate emite un ordin in acest sens.

Din anul 2016 si pana in prezent au fost construite un numar de 126 de vestiare, 136 de grupuri sanitare, 6 cantine, si 46 de locuri de fumat pentru angajatii din sistemul penitenciar. Evident, FSANP are situatia defalcata pe unitati peniteciare din anul 2016 si pana in luna noiembrie 2018.

Topul primelor trei unitati penitenciare care au investit in conditii de munca pentru personal este ocupat de:

  1. Penitenciarul Deva
  2. Penitenciarul Oradea
  3. Penitenciarul Slobozia

Constatam ca exista unitati penitenciare in care, in ultimii 3 ani, nu s-a investit nimic in conditii de munca pentru personal:

  1. Penitenciarul Tulcea
  2. Penitenciarul Spital Poarta Alba
  3. C.D. Tichilesti
  4. Complex FLAMINGO

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Conditii de munca: vestiare, grupuri sanitare, cantine, locuri de fumat

  1. La Târgu Jiu condițiile de munca sunt exact ca acum 25 ani, îngrasie, vestiare vechi, birourile sunt cele de acum 20 ani, Toalete turcesti, instalații sanitare deteriorate, mucegai . In schimb cei de la logistica au pretenții de 50% .

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: