Pregatirea fizica trebuie asigurata de directori

Pregatirea fizica trebuie asigurata de directori

Directorii de penitenciare au obligatia de a acorda angajatilor, saptamanal, in timpul programului de munca, doua ore de pregatire fizica, pentru mentinerea starii de sanatate si dezvoltarea fizica generala a acestora. Directorii de penitenciare omit cu intentie sa duca la indeplinire aceasta obligatie pentru lucratorii din sectorul operativ (plutoane).

Exista directori care au gasit o modalitate de a acorda doua ore angajatilor de la plutoane pentru a-si exercita acest drept. Felicitari acestora! Insa exista si directori ingusti, optuzi, lipsiti de viziune care nu isi indeplinesc aceasta obligatie chiar daca exista un ordin al ministrului care stabileste respectiva obligatie.

Cum spuneam, sunt directori printre directori. Cineva trebuie sa monitorizeze respectarea obligatiilor. Insa, cine?

Federatia Sindicatelor din Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) atrage atentia ca va lua masuri impotriva directorilor care incalca prevederile actului normativ:

Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2855/C din 29 octombrie 2004 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si desfasurarea pregatirii profesionale a functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare prevede la:

„ART. 27
Pregatirea fizica se desfasoara pe parcursul intregului an de pregatire, doua ore saptamanal, in timpul programului de munca, sub indrumarea unui functionar public desemnat de conducerea unitatii, si are ca obiectiv dezvoltarea fizica generala, intarirea si mentinerea starii de sanatate a intregului personal.”

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

5 gânduri despre „Pregatirea fizica trebuie asigurata de directori

  1. Din timpul liber nu vreau să mă duc, deoarece plec mereu din localitate și nu stau să mă plimb pe drumuri. Eu doresc în timpul serviciului la fel ca și colegii care lucrează de zi. Nu am nevoie de ore suplimentare, căci de așa ceva nu ducem lipsă.

    Apreciază

  2. Sincer, aș dori și eu 2 ore săptămânal din programul de muncă să fie alocate pentru pregătire fizică. Sunt șef de tură, cine mă înlocuiește? Iar pe agenții de pe schimb, cu cine îi înlocuim pentru a participa la programul de pregătire fizică?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: