La Penitenciarul Iasi exista situatia penibila ca un ofiter sa umileasca agentii in fata detinutilor. Nevertebratul care arde gazul de pomana al Penitenciarului Iasi are, din pacate, functie de conducere. O rusine!

Situatia a devenit emblematica pe plan local, insa noi am vrut sa facem din el un caz celebru pentru ca nu este singular. In fiecare penitenciar exista cate un ins din asta orfan de inteligenta care isi umileste subordonatii in fata detinutilor.

La Penitenciarul Iasi, prostia sefuletului necunoscator de pravile de penitenciar depaseste prin spontaneitate si inedit limitele penibilului. Ghidat dupa logica sistemica: “Sa nu il suparam pe domnul detinut!”, sefuletul necunoscator al normelor a dispus ca un detinut sa incalce legea, chiar daca agentul i-a interzis detinutului sa o incalce.

Detinutii profita de slabiciunea sefului necunoscator, iar agentii isi pierd autoritatea. Ba mai mult, tot la Penitenciarul Iasi, a devenit o practica ca rapoartele de incident ale detinutilor sa fie clasate de catre comisia de disciplina, iar cercetarea faptelor ilegale ale detinutilor a devenit doar o activitate formala.

Doamna Cristina Dumitran, intr-o zi, nu departe de aceasta, in care va semnalez public ca sunteti incompetenta, veti da “SARUT MANA!” detinutilor.