Protocoalele SRI din penitenciare…

Protocoalele SRI din penitenciare...

Luju.ro scrie despre protocoalele SRI din penitenciare. Lumea Justitiei spune ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a incheiat cinci protocoale cu Serviciul Roman de Informtii (SRI), dintre care trei sunt secrete. Obiectul acelor protocoale nu il cunoastem, desi majoritatea angajatilor din penitenciare si-ar dori acest lucru.

Angajatii din penitenciare banuiesc ca ofiterii SRI detasati la penitenciare au ca obiect al activitatii exclusiv detinutii. Vorbim de banuiala ca ofiterii ar „supraveghea” doar detinutii, ci nu lucratorii, pentru ca trei din cele cinci protocoale sunt secrete, iar obiectul lor nu-l cunoastem din cauza principiului „necesitatii de a cunoaste”.

Doua din cele cinci protocoale ar trebui sa fie informatii de interes public. Ar fi indicat ca ele sa fie aduse macar la cunostinta angajatilor din penitenciare mai suspiciosi din fire care se cred monitorizati de SRI.

Cativa dintre noi ar spune: „Daca nu ai nimic de ascuns, de ce te-ar interesa ce cauta SRI in penitenciare?”. Retorica are si ea partea ei de adevar, daca informatiile colectate de ofiterii SRI ar fi folosite cu buna credinta si ar fi furnizate de oameni de buna credinta.

Majoritatea informatiilor sun furnizate de detinuti, a caror buna credinta si bune intentii sunt de domeniul science fiction-ului (SF-ului).

Luju.ro ii solicita public lui Tudorel Toader (Ministrul Justitiei) sa intreprinda toate demersurile, astfel incat cele trei protocoale sa fie desecretizate. Daca luju.ro o cere, se va intampla. Nu de putine ori luju.ro decinde ce se intampla in justitie. Am mai vazut decizii si rechizitorii luate de Antena 3 si luju.ro care, putin mai tarziu, s-au regasit printre hotararile lui Tudorel Toader.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Protocoalele SRI din penitenciare…

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: