A inceput economia in Politie. Urmeaza si in Penitenciare?!

A inceput economia in Politie. Urmeaza si in Penitenciare?!

Am primit un document care demonstreaza ca Guvernul nu mai are bani pentru a asigura logistica in Inspectoratele de Politie. Semnele sunt tot mai vizibile ca vor urma masuri de austeritate pentru angajatii din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala. Angajatii mai vechi din politie si din penitenciare cunosc sentimentul.

Majoritatea dintre noi l-am trait pe propria piele la inceputul anului 2010. Reducerea cheltuielilor, inghetarea salariilor, taierea salariilor si apoi concedieri. Asa a inceput totul.

A inceput economia in Politie. Urmeaza si in Penitenciare?!
A inceput economia in Politie. Urmeaza si in Penitenciare?!

Un Inspectorat de Politie (IPJ Ilfov) a dispus  masuri de reducere severa a cheltuielii cu intretinerea, iar unele masuri ating chiar penibilul de situatie: de la desemnarea unui responsabil cu stingerea becurilor, la dispoziția de a te sterge pe talpile incaltamintei, cu maxima seriozitate, inainte de a intra in institutie, pentru a nu mai fi nevoie sa cheltuiasca angajatorul bani cu spalatul covoarelor.

Dispozitia inspectorului sef depaseste limitele absurdului: politistii nu mai au voie sa foloseasca sistemele de incalzire decat in momente critice, iar aerul conditionat va functiona pe modul economic, doar in anumite conditii.

Aceste masuri vin in contradictie cu ceea ce anunta Lia Olguta Vasileascu, ministrul Muncii si Justitiei Sociale si dau credibilitate zvonurilor potrivit carora nu mai sunt bani in visteria tarii.

S-ar putea ca marile cresteri salariale anuntate de ministrul Lia Olguta Vasileascu sa ascunda diminuari salariale, si de ce nu, noi disponibilizari.

In anul 2019 nu se mai fac angajari din sursa externa. Deficitul de personal va fi o problema majora pentru sistemul de aparare ordine publica si securitate nationala, iar numarul orelor suplimentare se va dubla.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: