Cresc salariile angajatilor din penitenciare de la 1 ianuarie 2019?

Problemele din salarizare au ramas nerezolvate

Tot mai multe voci spun ca Guvernul nu are bani pentru a mari salariile angajatilor din penitenciare de la 1 ianuarie 2019 si ca va urma o Ordonanta care va ingheta salariile la nivelul lunii decembrie 2018, exact ca in anii precedenti. 

Ministerul Justitiei (MJ) ne anunta ca in ceea ce priveste salarizarea personalului din penitenciare, limitele de cheltuieli bugetare pentru anul 2019 au fost construite de Guvern si MFP, fara aplicarea Legii nr. 153/2017 in ceea ce priveste majorarea salariala reprezentand o patrime din diferenta dintre salariul de baza, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de incadrare prevazute de lege pentru anul 2022 si cel/cea din luna decembrie 2018, cu exceptia voucherelor de vacanta care se vor mentine si in 2019.

Ce e de facut? Acceptam sau iesim in strada si blocam activitatea in penitenciare? Raspunsul il aveti fiecare. Nu trebuie decat sa il dati liderilor vostri si vor porni actiunile.

P.S. Niciun drept al angajatilor nu s-a castigat pe ”intelegeri” cu angajatorul, ci luptand pentru el.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Cresc salariile angajatilor din penitenciare de la 1 ianuarie 2019?

 1. Nu se vor mai plati sambetele si duminicile de la anul???Asta ar fi bataie de joc-turele sa nu mai aduca oameni l a munca in week-end,sa vedem cu cine vor munci unitatile!

  Apreciază

 2. Fara presiuni din partea sindicatelor tare mie ca nu o sa fie nici o crestere de 25%. Intotdeauna am fost lasati pe dinafara! Faceti un protocol cu politia si ne vedem in strada!

  Apreciază

  1. FSANP a fost mereu in strada pentru susținerea drepturilor angajaților.

   Chiar luna trecută am organizat un protest in fata Ministerului Justiției.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: