Directorul Penitenciarului Targu-Jiu afecteaza imaginea sistemului penitenciar

Directorul Penitenciarului Targu-Jiu afecteaza imaginea sistemului penitenciar

Directorul Penitenciarului Targu-Jiu, Ion Popescu, zis ”Polică” a aparut in presa locala (Gorjeanul), ca urmare a faptelor de coruptie in care acesta este implicat, alaturi de un detinut favorizat si concubina acestuia.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) continua demersurile pentru lamurirea afacerii de coruptie de la Penitenciarul Targu Jiu, in care directorul Ion Popescu este implicat.

FSANP a depus plangere impotriva rezolutiei de clasare formulata de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova in dosarul referitor la mita primita mascat sub forma de sponsorizari de la apartinatoarea unui detinut favorizat.

Intr-un sistem penitenciar care nu era condus de un incapabil ca Marian Dobrica, care n-are curajul sa se ia de niciun director de frica sa nu i se clatine scaunul pe care-l ocupa ilegal de 6 luni de zile, directorii precum Polică erau de mult istorie neagra.

Codul deontologic obliga la mentinerea unei imagini pozitive a institutiei in care-ti desfasori activitatea. Polică este o rusine pentru angajatii Penitenciarului Targu-Jiu, pentru ca unul ca el arunca anatema asupra intregului colectiv din acea unitate.

Din cauza specimenelor ca el, opinia publica ar putea percepe angajatii din penitenciare ca pretabili la fapte de coruptie. Un director general sanatos la cap si care-si asuma consecintele faptelor sale ar propune revocarea unui director ca Polică.

Marian Dobrica are curajul strutului capiat. Nu o sa ia niciodata o masura impotriva cuiva. Anul trecut (2017), ma ruga pe mine sa sesizez comisia de disciplina impotriva directorilor care incalca legea, lui fiindu-i frica sa nu fie dat in judecata. Si am inceput sa o fac.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

10 gânduri despre „Directorul Penitenciarului Targu-Jiu afecteaza imaginea sistemului penitenciar

 1. Nici nu stiti ce mult rau poate face acest specimen si ce ura tine insa cind va iesi la pensie nu stiu cum va da ochi in ochi cu multi angajati si pensionari va fugi sa nu il laude ce persoana deosebita a fost

  Apreciază

 2. Polica matalica nu observica cat esti de penalica?
  Cu mutrisoara lui “impunatoare” a speriat toate plosnitele din penitenciar, si in prezent este clasificat cu grad sporit de penalitate! Masuri urgente, cum doar el stie sa dispuna…… Despre cum se poarta cu angajatii, ca ii ameninta ca nu ii mai plateste si cum imparte jigniri stanga dreapta nu se scrie nimic, miroase a revocare, dar nu mai vine……

  Apreciază

 3. Mai Sebi bad – ești Sebi good-slavish?
  Așa se pare… Ești puțin iritat de articol?
  Lasă nu-i nimic! Toate trec!
  Be good slavish!

  Apreciază

 4. Bai frate, dar cine mama dracu’ esti tu, pana la urma??? Ca eu am auzit ca si Trump te-a rugat sa vorbesti cu Putin in locul lui referitor la scutul de la Deveselu…
  Mandru ca-ti sunt contemporan!
  Las-o jos, macane…vedeto!

  Apreciază

 5. Din contra se pare ca Popescu este modelul ideal de director de pușcărie în vremurile noastre. Se bate procurorul general cu pumnu în piept ca e luptător anticorupție și dosarele se închid în cîteva zile. Vrăjeală.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: