Directorul Penitenciarului Targu-Jiu, Ion Popescu, zis ”Polică” a aparut in presa locala (Gorjeanul), ca urmare a faptelor de coruptie in care acesta este implicat, alaturi de un detinut favorizat si concubina acestuia.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) continua demersurile pentru lamurirea afacerii de coruptie de la Penitenciarul Targu Jiu, in care directorul Ion Popescu este implicat.

FSANP a depus plangere impotriva rezolutiei de clasare formulata de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova in dosarul referitor la mita primita mascat sub forma de sponsorizari de la apartinatoarea unui detinut favorizat.

Intr-un sistem penitenciar care nu era condus de un incapabil ca Marian Dobrica, care n-are curajul sa se ia de niciun director de frica sa nu i se clatine scaunul pe care-l ocupa ilegal de 6 luni de zile, directorii precum Polică erau de mult istorie neagra.

Codul deontologic obliga la mentinerea unei imagini pozitive a institutiei in care-ti desfasori activitatea. Polică este o rusine pentru angajatii Penitenciarului Targu-Jiu, pentru ca unul ca el arunca anatema asupra intregului colectiv din acea unitate.

Din cauza specimenelor ca el, opinia publica ar putea percepe angajatii din penitenciare ca pretabili la fapte de coruptie. Un director general sanatos la cap si care-si asuma consecintele faptelor sale ar propune revocarea unui director ca Polică.

Marian Dobrica are curajul strutului capiat. Nu o sa ia niciodata o masura impotriva cuiva. Anul trecut (2017), ma ruga pe mine sa sesizez comisia de disciplina impotriva directorilor care incalca legea, lui fiindu-i frica sa nu fie dat in judecata. Si am inceput sa o fac.