Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) este catalogat distrugatorul carierelor angajatilor din penitenciare. Majoritatea lucratorilor au convingerea ca testele psihologice sunt incorecte, iar lipsa de transparenta a SPsP intareste aceasta convingere.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) este de parere ca la Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) exista grave erori ale testelor psihologice aplicate pe candidatii la concursurile organizate de ANP, insa nimeni nu are curajul sa verifice acest serviciu (Vatican).

Lipsa curajului factorilor decizionali din ANP nu este legat de faptul ca Loredana corduneanu ar fi o persoana impunatoare, cu un corp bune facut, ci unul micut (maxim 150 de centimetri, cu tot cu tocuri). Sefii ANP au interese despre care vom vorbi in perioada imediat urmatoare.

Presedintele FSANP, Sorin DUMITRASCU, in cadrul consiliului de conducere din ANP de saptamana trecuta, a ridicat problema testarilor psihologice. Exista angajati care au girat functii de conducere chiar si 10 ani, dar primesc aviz psihologic negativ de la  SPsP. Situatia este total paradoxala. Situatia implica doua ipoteze: 1. Ori directorul general al ANP este incapabil si imputerniceste in functii de conducere oameni inapti din punct de vedere psihologic, 2. ori Loredana Codruneanu este incapabila sa creeze teste psihologice adecvate pentru aceste functii?

Cu totii stim ca exista institutii din sistemul de aparare care masoara capacitatea minima a candidatilor pentru un post, fie el de conducere sau de executie. FSANP suspecteaza SPsP ca nu are teste standardizate, etalonate si calibrate pentru sistemul penitenciar.

Loredana Cordunenau, zambitoare, a declarat la consiliul de conducere ca si ANP tot pe nivelul minim se axeaza in testarea psihologica. Vom vedea in curand daca este asa si daca mai poate zambi doamna in cauza.

Ca in orice consiliu de conducere este si un comic de situatie: Cristi Plesa, director general adjunct ANP, a facut o comparatie cu sistemul penitenciar german. Pai noi suntem nemti, domnule Plesa?

Doamna Ioana Morar, in incercarea de a o scoate la mal pe inotatoarea zambareata de la conducerea SPsP,  a afirmat ca evaluarea psihologica a candidatilor se realizeaza conform unei metodologii bine reglementate, cu instrumente standardizate. Nici doamna Ioana Morar nu credea ce spunea, dar a facut afirmatii institutionale, doar nu putea sa lase membrii consiliului sa plece cu toata convingerea ca SPsP este la pamant si nu are testele in regula.

Raportat la solicitarea FSANP de optimizare a sectorului psihologiei personalului, exista deschidere din partea ANP, mai mult decat atat reprezentantii SPsP au propus proiecte de activitati in cadrul proiectului Correctional, zic reprezentantii ANP. Sa-i vedem!