Serviciul psihologia personalului, distrugatorul de cariere

Serviciul psihologia personalului, distrugatorul de cariere

Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) este catalogat distrugatorul carierelor angajatilor din penitenciare. Majoritatea lucratorilor au convingerea ca testele psihologice sunt incorecte, iar lipsa de transparenta a SPsP intareste aceasta convingere.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) este de parere ca la Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) exista grave erori ale testelor psihologice aplicate pe candidatii la concursurile organizate de ANP, insa nimeni nu are curajul sa verifice acest serviciu (Vatican).

Lipsa curajului factorilor decizionali din ANP nu este legat de faptul ca Loredana corduneanu ar fi o persoana impunatoare, cu un corp bune facut, ci unul micut (maxim 150 de centimetri, cu tot cu tocuri). Sefii ANP au interese despre care vom vorbi in perioada imediat urmatoare.

Presedintele FSANP, Sorin DUMITRASCU, in cadrul consiliului de conducere din ANP de saptamana trecuta, a ridicat problema testarilor psihologice. Exista angajati care au girat functii de conducere chiar si 10 ani, dar primesc aviz psihologic negativ de la  SPsP. Situatia este total paradoxala. Situatia implica doua ipoteze: 1. Ori directorul general al ANP este incapabil si imputerniceste in functii de conducere oameni inapti din punct de vedere psihologic, 2. ori Loredana Codruneanu este incapabila sa creeze teste psihologice adecvate pentru aceste functii?

Cu totii stim ca exista institutii din sistemul de aparare care masoara capacitatea minima a candidatilor pentru un post, fie el de conducere sau de executie. FSANP suspecteaza SPsP ca nu are teste standardizate, etalonate si calibrate pentru sistemul penitenciar.

Loredana Cordunenau, zambitoare, a declarat la consiliul de conducere ca si ANP tot pe nivelul minim se axeaza in testarea psihologica. Vom vedea in curand daca este asa si daca mai poate zambi doamna in cauza.

Ca in orice consiliu de conducere este si un comic de situatie: Cristi Plesa, director general adjunct ANP, a facut o comparatie cu sistemul penitenciar german. Pai noi suntem nemti, domnule Plesa?

Doamna Ioana Morar, in incercarea de a o scoate la mal pe inotatoarea zambareata de la conducerea SPsP,  a afirmat ca evaluarea psihologica a candidatilor se realizeaza conform unei metodologii bine reglementate, cu instrumente standardizate. Nici doamna Ioana Morar nu credea ce spunea, dar a facut afirmatii institutionale, doar nu putea sa lase membrii consiliului sa plece cu toata convingerea ca SPsP este la pamant si nu are testele in regula.

Raportat la solicitarea FSANP de optimizare a sectorului psihologiei personalului, exista deschidere din partea ANP, mai mult decat atat reprezentantii SPsP au propus proiecte de activitati in cadrul proiectului Correctional, zic reprezentantii ANP. Sa-i vedem!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

9 gânduri despre „Serviciul psihologia personalului, distrugatorul de cariere

 1. Tanar dornic de carierea la penitenciare da Test psihologic pentru Academia Poliție- penitenciare si il pica, nu corespunde nici la agenți la Sc. TG. Ocna. Ulterior este testat la MI si acceptat la Academia de poliție la alta armă. Concluzia? Poliția penitenciarelor este Cenusareasa, dar psihologic are standarde extrem de înalte.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Ocnasule ai perfecta dreptate in urma acestor testari ti se pune o eticheta pe care nu ti-o comunica direct ci esti chemat dupa luni de zile sa semnezi la personal avizul pentru desfasurarea serviciului, nu se prezinta cand te interieveaza, nu se discuta cu tine cel interievat nimic, nu ti se ofera consiliere, ajutor despre explicatii nu are rost sa discutam din moment ce nu exista politetea minima de a se prezenta!

  Apreciază

 3. Ca sa înțelegem puțin mai bine situația ar fi bine de precizat ca psihologul din comisia de interviu care a admis-o pe L. Corduneanu (desigur, după ani de zile în care a fost împuternicite, iar și iar, fără concurs) a fost distinsa L.M. cea care la angajare a prezentat adeverinta de studii falsificata, cea care nu avea diploma de licenta la momentul concursului și cea care a fost pentru fapta aceasta cercetata penal și a primit amenda administrativa, cmf adreselor oficiale MJ și ANP. Din toată tara asta, Corduneanu s-a mânjit prin a o aduce pe individa asta în comisia ei de concurs, probabil de frica faptului ca un alt psiholog ar fi observat minusurile din personalitatea ei copleșitoare. Sau poate, cunoscând „bubele” distinsei psiholoage și-a dat seama ca e șantajabil și poate sa o facă sa semneze ce vrei ea, cu ochii închiși.

  Apreciază

 4. Am fost testat și eu de un nene de ăsta când am fost la concurs pentru o funcție de execuție (educator) și m-a picat. Anul următor am mers pentru o funcție de conducere și m-a testat același nene și…am trecut! Care este morala? A doua oară erau monitorizați de la UE, ca urmare a reclamațiilor privitoare la concursuri trucate (era perioada preaderare, când erau cu ochii pe ei). Apoi, nu peste mult timp, am avut plăcerea să-l văd pe individ la TV cu o pereche de brățări nichelate ca urmare a năzdrăvăniilor comise. O tempora!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cum este posibil sa dai peste cap linistea unui om care isi doreste o avansare , o promovare, ca asa vrei tu psiholog -neica nimeni-pentru ca nu ti.a placut ochii, frezura, tinuta si lista poate continua, si atunci tu prin incompetenta ta il treci respins.Te.ai gandit macar o secunda la acei oameni care vin din toata tara ca nu merita lipsa ța de profesionalism si ca locul tau nu este acolo. Când te duci la o testare psihologică constați ca esti tratat cu dispret, pare ca le deranjezi pe distinsele doamne de la cafeau cea de toate zilele .As vrea sa se dea la fiecare sfarsit de testare psihologică si participantilor posibilitatea evaluării modului cum s.a desfasurat acea testare.

  Apreciat de 1 persoană

 6. De ce nu evalueaza psihologic si imputernicitii inainte de a fi pusi in functii? Si cum si superiorii din anp sint evaluati tot de serv psihologia personalului daca dau pe functii de conducere? Adica sint evaluati de subordonatii lor. Pai asta e o mare problema o porcarie. Cum sa l pic pe seful sefului meu la psihologic?

  Apreciază

 7. Asta cu testele standardizate e una, dar faptul ca nu sunt transparenți, îți atribuie o matricola, dar nu ți-o spun, nu se prezintă când te intervievează, sunt agresive, provocatoare în interviuri, aduc din tara tot felul de persoane dubioase și cu reputația stricata la nivelul unităţii, care sa taie și sa spânzure pe la testări, e mai grav, părerea mea. Multe dintre psihologele ce se perinde pe acolo nu au ocupat funcţiile alea prin concurs ci prin tot felul de mutări, transferări, etc. Corduneanu însăși s-a ferit cat a putut de concurs pentru funcția pe care o ocupa. Și…da! E un serviciu de care fiecare Director ANP se folosește pt a decapita, propulsa, amenința, manipula, subordonații. De aia nu se face ordine, nu se vrea lumina și se da atâta putere unei persoane care ea însăși nu ar trece un test psihologic bine făcut. Cu stima!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: