Frustrari si orgolii la Penitenciarul Targsor

Frustrari si orgolii la Penitenciarul Targsor

Seful Serviciului logistica din Penitenciarul Targsor este preocupat mai mult de comertul cu autoturisme pe persoana fizica (vanzarea auto catre angajati) decat de rezolvarea problemelor institutiei penitenciare. N-ar fi asta o problema daca treburile din ograda sa ar merge bine. Din contra, exista numai probeme in sectorul logistica al Penitencirului Targsor.

Pentru ca ia orice problema semnalata de subalterni ca personala, seful de la logistica face presiuni si are reactii acide asupra acestor subalterni. Total nedeontologice reactiile domnului ins sef de la logistica, dar ii promitem ca vom lua masuri, daca nu isi vede de treaba. Asa cum am promis si insilor sefi din alte penitenciare care plangeau in pumni si isi cereau umili scuze ca nu mai gresesc pe la comisiile de disciplina de la MJ si ANP.

Un exemplu este cel al conducatorilor auto din Penitenciarul Targsor. Ca rezolvare la simplul fapt ca un sofer s-a simtit nedreptatit din punct de vedere al planificarii in serviciu si a avut curajul sa se adreseze presedintelui de sindicat, care, a prezentat problema intr-o sedinta, solicitand o analiza mai atenta a planificarii, seful de la logistica s-a razbunat pe el.

Insul sef de la Logistica, pe numele sau Trandafir Silviu zis Guta (pe vremuri mai canta si la nunti) este cel care in urma cu ceva timp, in colaborare cu detinutele de la popota Penitenciarului Targsor au servit la masa, unui coleg, un snitel din carpa. Se zvoneste ca acest ins mai are o reteta fabuloasa: ”CLATITE CU VASELINA „. Nici nu stim daca este de ras sau de plans dar acest domn a reusit sa treaca de unele examene psihologice.

In loc sa se intereseze de conditiile in care isi desfasoara activitatea lucratorii din posturile de paza (foisoare), cu pardoseala putrezita si fara sursa de caldura, insul sef de la logistica prefera vendetele personale in timpul serviciului, pe banii statului.

Nu mai vorbim de conditiile in care sunt transportati angajatii Penitenciarului Targsor, cu un autobuz care mai are putin sa se deintegreze si este un pericol pe drumurile publice, punand soferii in unele situatii nedorite.

La solicitarea angajatilor, insul sef de la logistica a reusit, dupa 2 ani, sa achizitioneze o cabina in care sa isi desfasoare activitatea supraveghetorii de la curtile de plimbare. Intarzierea a fost cauzata de frustrarea insului sef de la logistica care considera ca angajatii din paza castiga foarte mult in comparatie cu el. A uitat ca si el a lucrat in foisor.

Recent am citit o gluma pe Facebook, legata de un GPS care ar arata drumul parvenitilor care au uitat de unde au plecat. Gluma m-a dus cu gandul la insul sef de la logistica care  a uitat ce a fost, ce a ajuns si ce a facut in noua sa calitate de ins sef. Asa sunt maruntii ajunsi in posturi cheie.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

18 gânduri despre „Frustrari si orgolii la Penitenciarul Targsor

 1. Ma gândesc sa apelez la dl Silviu sa ma ajute cu o problema. Dumnealui e în măsura și are și competenta necesara atribuita de director, sa ma trimită o fuga pana la S. Ps.P.,la Rahova(cum a contribuit prima oara, o face și a 2-a oara!). Problema e ca ma gadila o grija:amenință că îl da și pe însuși Dumnezeu în judecata, ca s-a băgat lumea în viata lui personala, dar dansul ce a făcut?! Ce face în continuare, cumva discreditează oamenii?! Poate e și ginecolog și psiholog de personal, se pricepe la oameni..d. p. d. v. fizic și psihic….sau poate doar la femei…. A uitat episoadele din trecut cu Iza 1 sau pe cel mai recent cu Iza 2….Nu știam ca e asa bun prieten cu dl. Alzheimer, încât sa uite asa ceva. Ii urez succes și în afirmații și în demersuri. Te pupa o… „c***ă”. Mulțumesc pentru tot, nu te spun lui tati, promit.

  Apreciază

 2. Cunosc doi colegi care au cedat presiunilor și amenințărilor pe care le primea și au cerut să plece pe transfer. Unul din ei chiar îl dăduse în vileag pe la Sipa cu o lucrare care nu era chiar în regula. A făcut săracu vreo 4 cereri de transfer, la unități diferite, se citea disperarea pe chipul l lui. Până la urmă a reușit să plece. „La ajutat SILVIU evident pentru că era incomod”.

  Apreciază

 3. Se zvonește că acum, în urma spuselor acelui conducător auto, care nu-și dorește sa fie preșul nimănui, domnul șef dorește constituirea unei comisii care să supravegheze alimentarea autovehiculelor și culmea ar începe direct cu acesta, o fi puțină răzbunare?!?! Nu știu, doar întreb! Și asta este o practică folosită pentru cei care își cer drepturile.Rand pe rând au trecut cu toții prin asta. URÂT!!!Care o fi scopul, sa nu-i iasă consumul și sa pună bani din buzunar?! Vedem mâine.

  Apreciază

 4. De presiunile și de intimidarile pe care le face și le făcea acest Silviu, are curajul să vorbească cineva??? De amenințările cu detasarea unor colegi la alte unități vorbește careva???

  Apreciază

 5. Îi obligă să meargă fără actele în original ale autovehiculelor pentru că mașinile aproape toate sunt pe butuci, într-o stare deplorabilă și la un control nefericit din partea politiei, cred că le-ar oprii actele.
  Le bagă un motiv de tot rasul, cică să nu cumva să le piardă,de parcă aia ar fi copii.

  Apreciază

 6. Poate ne explică și nouă marele șef logistic, de ce șoferii sunt obligați să plece în curse, fără a avea la ei documentele în original ale autovehiculelor.

  Apreciază

 7. De ce nu se face nimic cu parveniți acestia de asa zisi „sefi”…si la serviciul financiar contabil traieste teroarea …pentru” unii mumă si pentru alții ciuma”…daca ai nelămurire vis-a-vis de fluturasul de salariu este mare problema…nu se stie sa iti dea o explicație corecta…bajbaieli…ca programul este de vina. ..eu cred ca incompetenta este de vina mana in mana cu favoritismul .Sunt vechi in aceasta unitate si am vazut si auzit multe…dar „unele” persoane prea au uitat de unde a plecat, cine au fost si cand au ajuns „sef/e” nici nu raspund la salut,dar sa mai si salute…greu.

  Apreciază

 8. Dăle în vileag, pe cele două , o brunetă și o blondă, care au lucrat toate wichendulrile, înainte să iasă la pensie, în prezent bucurându-se de o pensie nesimțită.
  Și mai sunt și în prezent doi, la dispecerat, care vor ieși cu pensii „grase rău”, datorită magăriilor făcute prin planificarea în serviciu.

  Apreciază

 9. Așa se întâmplă dacă nu ești supus. Ți se caută orice așa-zisa greșeală, ești pus să scrii pentru a fi avut la mâna. Și toate astea pentru că ai incercat sa ceri ceva perfect legal în scris și pentru că, potrivit șefului, ești prea bine plătit, de parcă ai lucra pe moșia domniei sale.

  Apreciază

 10. Nici Ploieștiul nu este departe.
  Unii angajații sunt favorizati și alții defavorizați, pe principiul, ești supus sau nesupus, mai marilor conducători.
  Sunt agenți care au lucrat numai sâmbătă și duminecă și au ajuns la salarii de aproape 6000lei.
  Cand ești sindicalist nu poți să faci nici măcar un schimb de tură, ptr că se invocă inegalitatea.
  Am dreptate domnule director .????

  Apreciază

  1. Nu ai dreptate Joe , doar ca sefii vostrii a ajutat anumite persoane la iesirea la pensie sa le acorde 50%, sa lucreze sambete si duminici sa poata iesi cu pensie mare , binenteles lingaii basca unora care au taiat toata ziua frunze la caini li sa schimbat si locul de munca inainte de iesirea la pensie ca sa iasa cu pensie mare , eu aici as face controale adevarate si i.as pune sa dea banii inapoi , atat pe sefi cat si pe lingai , + sesizare la parchet , cum a fost verificari si la Targsor , la voi de ce nu ? si as lua toate penitenciarele la rand cu cei care sau pensionat 2016 – 2017 . parchetul pe ei de nesatui .

   Apreciază

 11. Sunt smecheri in curtea puscariei afara le da sotia catelu la scara blocului sa il plimbe pina pleaca amantu de acasa. E lotu de sefi ideali din ziua de azi

  Apreciază

 12. Mobbing este exercitarea stresului psihic asupra cuiva la locul de activitate. Exemple de mobbing sunt: teroare psihică, șicanare repetată la locul de muncă, în școală, club sportiv, PENITENCIAR , internet.

  Apreciază

  1. Cum se face ca acest domn face parte din Grupul de lucru pentru prevenirea corupției, asta implicând ca are o conduita ireproșabilă.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: