ANP | Solutie pentru ultraje: profilul agresorului

ANP | Solutie pentru ultraje: profilul agresorului

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) semnaleaza in continuu factorilor decizionali ca fenomenul ultrajelor a luat amploare si trebuie ca Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sa gaseasca de urgenta o solutie de contracarare a acestui pericol.

Angajatii din penitenciare care desfasoara activitati directe cu detinutii sunt din ce in ce mai mult in pericol de a fi victimele agresiunilor detinutilor. In lipsa grupelor de interventie si a unor masuri eficiente de combatere a violentelor detinutilor indreptate impotriva angajatilor, in sistemul penitenciar se intampla un ultraj la maxim doua zile.

Un angajat este batut, lovit, scuipat, amenintat o data la doua zile.

MJ este total dezinteresat de acest fenomen. ANP se afla in incapacitatea de a gasi o solutie eficienta.

ANP ii da dreptate FSANP-ului: Statistic, au crescut agresiunile la adresa personalului.

Ce a facut ANP?

A facut un profil al agresorului si un profil al situatiilor de agresine. WOW, ce rezolvare!

Ar trebui sa faca un profil al sefului incompetent din ANP (inclusiv al psihopatului de la etajul unu) si pe cel al sefului din penitenciare care prefera „sa fie liniste” si nu ia nicio masura impotriva detinutilor care jignesc, lovesc si ameninta supraveghetorii, de frica sa nu fie reclamat.

FSANP nu se va opri pana cand ultrajul si atitudinea necuvincioasa a detinutilor nu vor fi drastic pedepsite.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „ANP | Solutie pentru ultraje: profilul agresorului

  1. Buna ziua! Am o intrebare cat se poate de serioasa ! Aveti idee cam cate dintre ultrajele asupra fpss din anp au avut drept urmare condamnari penale?detineti informatii in acest sens ? Multumesc (nu e o intrevare retorica)

    Apreciază

  2. De la varful anp si pana in unitati din provincie pe principiul sa fie bine ca sa nu fie altfel s-a inradacinat precum neghina in campul roditor ideea ca angajatul care din start este lipsit de tact sa fie recompensat cu obligatii.indatoriri.interdictii iar domnul infractor gratulat doar cu drepturi si libertati cetatenesti.Pe cand ideea ca din momentul comiterii unei infractiuni ti-ai cam pierdut drepturile si libertatile cetatenesti?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: