Grupele de interventie raman in penitenciare

FSANP | Grupe de interventie in fiecare penitenciar

Azi in Comisia mixta de la Ministerul Justitiei, dintre reprezentantii ministerului, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) si organizatiile sindicale s-a decis ca grupele de interventie raman in penitenciare, contrar recomandarilor CPT.

Solicitarea Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a fost de a infiinta grupe operative si in penitenciarele care custodiaza detinuti in regim semideschis si deschis.

A existat promisiunea directorului general al ANP, Marian Dobrica, insa a ramas doar la stadiu de promisiune. Asteptam sa vedem daca are capacitatea si curajul de a-si onora promisiunea.

FSANP a semnalat in repetate randuri ca inexistenta grupelor de interventie in penitenciare incurajeaza fenomenul ultrajelor. In ultima luna avem cate un ultraj in fiecare zi. Alarmant!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Grupele de interventie raman in penitenciare

    1. Nu se pune problema externalizarii medicalului. Se pune problema schimbarii subordonarii cabinetelor medicale catre penitenciare. Informatii despre demersurile pe aceasta tema gasiti pe fsanp.ro. Nu sunteti copii vitregi ai sistemului, sunteti dumneavoastra usor neinformat(a).

      Cea mai recenta interventie pe aceasta tema a fost vineri la ANP in Consiliul de conducere. ANP insista ca solutia e justificata, noi cerem argumentele si o analiza de impact. Am facut acum ceva timp si observatii pe proiectul de HG facut pe aceasta tema si am cerut blocarea pana cand nu avem si o fundamentare.

      Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: