Ultraj la Penitenciarul Bacau

Ultraj la Penitenciarul Bacau

In data de 05.10.2018, in jurul orei 12:15, la Penitenciarul Bacau, un detinut a devenit agresiv, a amenintat personalul si a distrus bunuri din camera, pe motiv ca la camera sa a fost descoperit si confiscat un resou improvizat dintr-o bucata de BCA.

In momentul in care s-a dat dispozitie sa fie scos afara din camera obiectul interzis pentru confiscare, detinutul a luat resoul si l-a aruncat inspre usa camerei care era deschisa, spargand geamurile unei ferestre.

Totodata, detinutul a vociferat si a adus amenintari cu acte de violenta la adresa sefului de sectie si a personalului prezent. A fost solicitat seful de tura care a venit cu personal in sprijin, detinutul fiind imobilizat prin aplicarea catuselor metalice pentru maini in pozitia cu mainile la spate pentru o perioada de aproximativ 37 de minute.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat in cadrul comisiei mixte de dialog social de la Ministerul Justiei, dar si prin adrese scrise inaintate Adminsitratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa se ia masuri urgente de contracarare a fenomenului ultrajelor din penitenciare.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: