Tudorel Toader interzice agentilor sa devina ofiteri

Tudorel Toader interzice agentilor sa devina ofiteri

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a demonstrat ca este impotriva agentilor de penitenciare. Statutul politistului de penitenciare, in forma de proiect initiata de Tudorel Toader, interzice agentilor sa devina ofiteri.

Ministrul Justitiei, introduce prevederi in Proiectul de Statut al politistului de penitenciare care restrang drepturile agentilor de a promova in functii de ofiteri, deoarece Proiectul in forma Toader, contine articole capcana care fac practic imposibila promovarea agentilor.

Asadar, in Proiect sunt introduse articole care se contrazic si fac imposibila o avansare in cariera a agentilor de penitenciare. La functiile de executie agentii pot candida doar in categorie. Practic dispare avansarea. La functiile de conducere se pun atat de multe conditii de vechime in specialitatea studiilor, incat agentii nu mai pot candida.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a promovat propriile modificari la Proiectul de Statut in varianta Toader, care sa vina in sprijinul tuturor angajatilor din penitenciare si care sa acorde posibilitatea agentilor de a avansa in cariera profesionala si sa devina ofiteri.

Specialistii din Ministerul Justitiei (MJ) si din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sunt de aceeasi parere cu FSANP, practic, insa, nu au curajul sa-l contrazica pe Tudorel Toader si accepta in tacere Statutul varianta Toader.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Tudorel Toader interzice agentilor sa devina ofiteri

 1. Este o prostie. Toata discutia este o prostie, Totul are scopul sa creasca dihonia dintre ofiteri si agenti, Daca spunem adevarul atunci promotiile de ofiteri sunt din ce in ce mai slab pregatite, se copiaza in Academia de Politie, absolventii isi cultiva relatiile pentru a ajunge cit mai repede, departe de detinuti, daca se poate, cit mai repede pe functii de conducere. Promotiile de agenti, la rindul lor, sunt demotivate, prost echipate si in relatii tensionate cu ofiterii, SNPAP si calitatea profesorala, doua enigme. O mare parte dintre agenti observa ce fac (prost) ofiterii si preiau modelul acestora: aceeasi dorinta de fi sef, sau cel putin ofiter. Nu pentru a aduce un aport de valoare, pentru a inova, doar pentru a nu munci. Ofiterii se mira cum un agent are salariul mai mare, Ofiterii cu functii de conducere se mira cum un ofiter sef de tura are salariul mai mare. Mirarea este fara sfirsit. Toti deopotriva cred ca ceea ce trebuie facut in penitenciar nu este treaba lor ci a altora. Iar din aceste generatii de ofiteri si agenti apar viitorii sefi ai institutiei, Si ne miram apoi cu totii cum am ajuns in situatia asta, presupunem ca cineva are ceva cu noi. Nimic mai fals. Pentru inceput sa ne uitam in oglinda. Iar apoi sa incercam sa incetam dihonia.

  Apreciază

 2. Fara suparare dar pentru ce mai exista academia de politie daca agentul poate concura de pe pozitii de egalitate cu ofițerul pentru funcții de conducere? Sa nu mai aducem in discutie faptul ca un agent poate face acest lucru dupa 4 ani de sistem(Cu tot cu scoala) si ofițerul dupa 6 ani(Cu tot cu academie).Nu intram in detalii de genul ca agentul are 12 ore plătite de stat sa învețe pe gard…ca asta este realitatea.Un ofițer care a intrat în Academie in 2014 si a terminat in 2017, nu are dreptul să concureze iar un agent care a intrat la scoala in 2014 are dreptul ca școala are doar 1 an.
  Haideti sa cerem locuri la Academie la fara frecvență cum e normal si abia dupa sa vorbim de egalitate de șanse între candidați.Maine poimaine candidează si civilii de la popota si spalatorie pe funcții de conducere.Halal sistem.

  Apreciază

  1. Pentru acelasi motiv pentru care de la Craiova la Bucuresti poti sa mergi si pe A1 dar si prin Alexandria. Academia de politie e o facultate. Mai sunt si altele. Cei care termina Academia sunt incadrati direct ca ofiteri (merg pe A1). Cei care termina facultati civile, dupa caz, pot promova (merg prin Alexandria).

   Fara suparare, dar gresiti tinta si nu intelegeti prea bine fondul dezbaterii. Problema nu e agentul care poate promova, ci sistemul care nu-i da posibilitatea de a promova initial in categorie, dupa care in functia de conducere.

   Va amintiti cand a fost ultimul concurs de promovare in categorie? Nu? Asta pentru ca ANP n-a organizat vreodata unul, legea fiind contradictorie. Noi am tot cerut (puteti gasi asta pe site), nu s-a intamplat.

   Plus ca, nici macar nu-i o problema reala. In realitate functiile de conducere scoase la concurs din sursa interna sunt ocupate in aproape 90% din cazuri de ofiteri cu sau fara academie (in functie de specialitate).

   Apreciază

 3. Cu scuzele de rigoare
  Trebuie făcut un ghid al carierei pt ca nici acum nu e ok pt toată lumea
  Un agent face școală 8 luni, lucrează 3 ani și poate promova pe o funcție de conducere, deci practic în 4 ani cu școala cu tot e șef.
  Ofițerul face 3 ani de academie cu încă 3 de lucru, abia după 6 ani poate ocupa o funcție de conducere…. E corect?

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: