Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) informeaza ca incepand cu 1 ianuarie si pana in prezent s-au pensionat 268 de angajati din sistemul penitenciar. 

Fata de anii precedenti, in care legea pensiilor militare avantaja angajatii din penitenciare, incepand cu 15 septembrie 2017, odata cu modificarea legii pensiilor, asa-zisa scamatorie legislativa, numarul angajatilor care pleaca din sistem se afla pe un trend descendent.

Chiar daca numarul pensionarilor este mai mic fata de anii precedenti, numarul orelor suplimentare este alarmant de mare, in unele unitati penitenciare depasindu-se plafonul legal de 180 de ore suplimentare per lucrator.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita guvernantilor, in mod continuu si repetat, eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste modul de calcul al pensiilor angajatilor din penitenciare.

Pentru incetarea abuzurilor asupra pensionarilor protestam de aproximativ 1 luna de zile in fata penitenciarelor, iar in data de 03 octombrie 2018 vom organiza un miting de protest chiar in fata Ministerului Justitiei.

Te asteptam!