268 de pensionari in 2018

268 de pensionari in 2018

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) informeaza ca incepand cu 1 ianuarie si pana in prezent s-au pensionat 268 de angajati din sistemul penitenciar. 

Fata de anii precedenti, in care legea pensiilor militare avantaja angajatii din penitenciare, incepand cu 15 septembrie 2017, odata cu modificarea legii pensiilor, asa-zisa scamatorie legislativa, numarul angajatilor care pleaca din sistem se afla pe un trend descendent.

Chiar daca numarul pensionarilor este mai mic fata de anii precedenti, numarul orelor suplimentare este alarmant de mare, in unele unitati penitenciare depasindu-se plafonul legal de 180 de ore suplimentare per lucrator.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita guvernantilor, in mod continuu si repetat, eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste modul de calcul al pensiilor angajatilor din penitenciare.

Pentru incetarea abuzurilor asupra pensionarilor protestam de aproximativ 1 luna de zile in fata penitenciarelor, iar in data de 03 octombrie 2018 vom organiza un miting de protest chiar in fata Ministerului Justitiei.

Te asteptam!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „268 de pensionari in 2018

 1. încă nu sa încheiat anul.
  Pe data de 29 septembrie 2018 ar urma să fie supus dezbaterii și votului în plenul Camerei Deputaților cele mai recente modificări aduse OUG 59.
  conform căreia la calcularea pensiei militare nu mai contează :
  fiecare an lucrat peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare. Nu mai sunt luate în calculul pensiei militare nici contribuția individuală suplimentară la pensie și nici calitatea de deținător al Semnului onorific
  “În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: