Sute de deficiente, zero masuri disciplinare

Sute de deficiente, zero masuri disciplinare

Numarul mare de deficiente constatate de inspectorii Directiei Inspectie Penitenciare din Administratia Nationala a Penitenciarelor (DIP-ANP), identificate cu ocazia controalelor, indica o problema sistemica deosebit de grava, ce a fost in mod nepermis ignorata sau minimalizata de directorul general al ANP, Marian Dobrica.

Problemele din unitatile penitenciare au fost – voit sau nu – ignorate vreme de aproximativ doi ani de conducerea ANP. Chiar daca erau identificate de inspectorii DIP-ANP, fiind legate, in mare parte, de interpretarea incorecta a actelor normative, ori de modul defectuos al managerierii resursei umane, Marian Dobrica le-a tolerat si totoadata incurajat prin neluarea masurilor legale care se impun, practicand tactica ilegala a „Atentionarilor”, cu efect devastator asupra sistemului penitenciar.

Insistenta controalelor pe anumiti directori de penitenciare, impotriva carora au fost sesizate comisia de disciplina ori organele judiciare, in antiteza cu intangibilitatea altora, precum si celebra replica a lui Marian Dobrica („Si eu ce sa le fac?”), denota ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) aplica dubla masura in aplicarea legii.

In ultimii doi ani, avem directori de unitati penitenciare cu sute de deficiente constatate, inclusiv fapte de corutie, fara a fi sesizate impotriva acestora comisia de disciplina sau organele de urmarire penala.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) va fi o institutie puternica doar daca va avea un conducator puternic, intransigent. La momentul actual Aparatul Central se conduce dupa legea inertiei. Imaginea acestei institutii este in cadere libera, fiind condusa de un les ambulant care nu are capacitatea de a zari orizontul, pentru ca nimeni nu-l mai intelege si nici nu-l mai respecta.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

11 gânduri despre „Sute de deficiente, zero masuri disciplinare

 1. Astazi a plecat de la mj catre polica o MUSTRARE SCRISA MICA si mai are de ieri o sesizare la CD grea de tot incet incet se mai misca si sistemul si mai are o plingere penala superlovitura dar coafura rezista pina cade ce scalp cu tot

  Apreciază

 2. 300????? Zici ca suntem in filmul Spartanii …. Da’ pe el nu l-a spart nimeni? Aaaaaa am uitat ca n-are cine, ca n-avem director general…deci cine sa-l sancționeze ???!!!!
  Unde mai pui ca mai are puțin și merge cu pieptu’ Dezvelit ca in filmele cu Margelatu’ ca de, doar nu l-a tras nimeni de mânecă pentru 300 de deficiente.
  Noi spunem așa: Lasă-ne Dobrică, lasă-ne Polică și tu Tudorele la cules de mere.

  Apreciază

 3. Polica a fost premiat dupa 300 de nereguli gasite de DIP asta ca urmare a influentei unui patron de librarie care abia citeste si face spume la gura cind vorbeste insa are Audi din 1999.

  Apreciază

 4. News alert de maine control dip la tulcea. Vioara intai Alin Popescu de la tg jiu fost agent educator acum sef serv siguranta. Popescu Alin membru fssp face control la reclamatia snlp tulcea. Ei reclama ei controleaza. Rahat

  Apreciază

 5. DOMNU, DOMNU DA UN GHID ANTIIMPUTERNICIRI ILEGALE NU SE FACE? IN CARE SA SCRIE CA LA ANP NU E VALABILA LEGEA 293 SI DOAR IN PUSCARIE IN TERITORIU. SA STIM O TREABA

  Apreciază

 6. Păcat ca scaunele călduroase pe care stau mai marii conducerii ANP nu se răcesc. Ar trebui sa stea calde cu oameni care înțeleg sistemul penitenciar, care știu ce înseamna și cum funcționează acest sistem. Rușinos ca dumnealor nu coboară de acolo de sus sa vadă munca oamenilor de zi cu zi, sa vadă ca nu-i mai apără nimeni. In schimb sunt preocupați sa acopere directori de unități, sa-i spele , după cum scriati intr-un articol anterior. Rusine… Auzi, sute de deficiente, sute… pai intr-un sistem ca asta directoru’ ar fi trebuit sa plece acasă chiar a doua zi după constatarea deficientelor, or ce constatam?! Dumnealor nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase…. Ba unii, aflam, ca sunt și premiați …. curat murdar coane Fanica!!! Curat murdar…!!!!
  Dacă am ajuns in România lui 2018 ca un director general sa întrebe : “eu ce sa fac?” , nu e altceva decât un DEZASTRU .
  Speram ca lucrurile sa între pe făgasul normal, deși dacă se va îndrepta ceva, se va îndrepta cu greu…căderea e liberă după cum se vede …
  Directorii de unități ( bineinteles unii dintre ei, nu toți) sunt o mare problema in acest sistem, se cred Dumnezei , iar asta are efect negativ asupra multor oameni din unități.

  Apreciază

  1. Cât sa ii mai protejeze? La un moment dat laturile și mizeriile lor vor ieși la suprafața.

   Așa cum a ieșit și cazul Borcea Cristian.

   Apreciază

 7. Si totusi, nr. ultrajelor creste an de an. Nimeni – nimic. Masuri in prezent?
  Si totusi, pensionari – angajări din sursa externă. Masuri in prezent?
  Formarea debutantilor lasa de dorit, în afară de teorie, dacă e sa aplice cătușe/tehnici articulare pierzi debutantul.
  Si totusi, evadări, parasiri, dar noi cu deținuți în posturile de paza. (Asta e normalitatea in viziunea DSDRP).
  Probleme, deficiențe, toti constata si constatam si noi. La ce bun, a?
  In esenta, nimeni nu ia măsuri concrete, toate gândurile duc la pensie!!!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: