Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, isi pregateste in mod ilegal o noua sinecura: cea de notar public in Circumscriptia Judecatoriei Iasi, invocand prevederile Legii nr. 168/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea și functionarea Curtii Constitutionale.

Si, pentru a crea premisa de legalitate, Tudorel Toader, si-a delegat atributiile unui secretar de stat pentru a infiinta o functie de notar public, iar in perioada concediului sau de odihna, Tudorel Toader a cerut (cerere scrisa – 10 august 2018) sa fie numit in aceasta functie si, totodata suspendat, din cauza incompatibilitatii cu functia sa de ministru al Justitiei.

In mod legal, Tudorel Toader nu poate ocupa aceasta functie, deoarece, la momentul aparitiei legii, acesta nu mai detinea functia de judecator al Curtii Constitutionale. Cum in epoca abuzurilor se poate intampla orice, dand vina pe Statul Paralel, vom fi pusi in fata faptului implinit, iar Tudorel Toader se va alege in mod abuziv si ilegal cu inca o functie.