Solutia deficitului de personal – angajarea din sursa externa

Ministrul Justitiei ia banii angajatilor si ii ofera detinutilor

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat Adminitratiei Nationale Penitenciarelor (ANP) o informare privind planificarea ocuparii posturilor vacante si demararea ocuparii posturilor vacante, astfel incat sa se elimine deficitul de personal.

Legislatia actuala nu permite scoaterea la concurs a posturilor vacante, decat daca sunt respectate anumite limitari bugetare. Exceptia care a fost adusa legislatie pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor este aceea ca se pot scoate la concurs posturi cu incadrare in bugetul aprobat, insa sindicatele solicita suplimetarea bugetului, cu ocazia viitoarei rectificari.

ANP se lauda ca a facut o analiza la nivel de sistem (n.b. Ma-ndoiesc!), in care a fost luat in calcul personalul care pleaca din sistem si au fost stabilite ca domenii prioritare de ocupare a posturilor vacante domeniile: medical, economic si IT.

Astfel, fara un acces masiv, din sursa externa, a unor noi angajati, care sa vizeze strict penitenciarele cu deficit mare de personal (e.g. Penitenciarul Dr. Tr. Severin, Penitenciarul Vaslui), problema lipsei de personal nu poate fi solutionata.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Solutia deficitului de personal – angajarea din sursa externa

  1. Un penitenciar din Romania care are si o sectie exterioara sunt in serviciu opt asistenti medicali mari si lati fiind plina vara si perioada de concediu patru dintre acestia sunt in CO, cei opt sunt in mod obisnuit repartizati :1 la sectia exterioara in program de 8 ore si sapte pe ture, pe patru ture in program de 12 cu 24 si 12 cu 48.Igienistul care lucra in mod normal la program de opt ore a fost „nevoit” sa intre in ture in momentul in care un „tzunami” a indisponibilizat o treime dintre asistentii medicali, doi dintre cei opt inca in serviciu vor indeplini la finele anului/inceputul lui 2019 conditiile pentru pensionare la limita de varsta cu scaderea aferenta grupei de munca.Deci august de foc, omul si tura iar unuia dintre cei patru asistenti ii moare o ruda, nu e o ruda de gradul care sa ii acorde o invoire platita dar este o ruda la care cultura noastra romaneasca impune a fi prezent la priveghi si inmormantare asa ca ne ajutam intre noi, unul dintre cei patru asistenti face „schimb de tura”, asta insemnand ca iese dimineata din tura de noapte si dupa DOAR 12 ore de odihna revine la serviciu pentru a doua tura de noapte consecutiva.In consecinta respectivului asistent ii ies in aceasta luna august mai multe ore suplimentare decat daca acesta ar fi lucrat strict in tura sa. Cu noile modificari ale aplicatiei de pontaj primele ore suplimentare se vor efectua in aceasta noapte 24/25 august, o noapte de week end sambata/dumineca si surpriza in centralizatorul RSL aceste ore nu apar, ca si cum acest coleg nu ar lucra in aceasta noapte de sfarsit de saptamana !!!
    Asta despre prioitatea angajarilor in sectorul medical !!!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: