Sistemul penitenciar, oficial in bezna manageriala

Sistemul penitenciar, oficial in bezna manageriala

Directorul imputernicit ilegal in functie al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrica, pe langa frica de a lua decizii, are si o teama colosala in a organiza consilii de conducere in aparatul central. Aceasta teama patologica este rezultatul unei incompetente cronice si a unei permanente stari de lasitate in exercitarea actului managerial.

Cultul personalitatii lui Marian Dobrica, cladit intr-o atmosfera care miroase in ANP a ceausism pur-sange, l-a determinat pe imputernicitul ilegal in fruntea sistemului penitenciar sa nu mai organizeze consilii de conducere, de teama ca organizatiile sindicale i-ar prezenta probleme si i-ar solicita solutii pentru acestea. Iar, cum domnul in cauza sufera de un orgoliu si o infatuare fara margini, s-ar simti ca un mediocru banuit de rea intentie, daca n-ar sti sa ofere solutii de rezolvare.

Astfel, Marian Dobrica a ales sa se ascunda prin birourile ANP-ului si sa organizeze sedinte in secret, in grupuri mici, ca nu cumva sa apara organizatiile sindicale si sa ii semnaleze vreo problema. De teama represaliilor, niciun sef de structura nu mai are curajul sa-i sugereze solutii la probleme, care sunt contrare cu ale Atotstiutorului.

De obicei, Marian Dobrica organizeaza in fiecare luni a saptamanii ”o sedinta operativa” (cum ii place lui sa-i spuna), unde imputernicitul ilegal incearca sa para inteligent. Cand s-a prezentat la sedinta respectiva si Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), acesta era sa faca o criza de epilepsie. Evident, cum ii sta in caracter lui Marian Dobrica, a dat bir cu fugitii, mancand pamantul.

Respectivele sedinte operative, in care se discutau probleme care tin de drepturile si interesele angajatilor, reprezinta un mod mascat, lipsit de curaj si onoare, prin care imputernicitul ilegal evita intentionat organizarea consiliilor de conducere, care au rolul esential de a optimiza activitatea sistemului peniteciar.

La momentul actual, in ANP, solutiile la problemele sistemului penitenciar nu mai sunt detinute de un director general care-si poate asuma valabilitatea acestora, ci stau in puterea unei persoane incompetente, incoerente şi impotente in actiunea de a gestiona situatia problemelor sistemului. Regretabil, ne indreptam catre esec.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Sistemul penitenciar, oficial in bezna manageriala

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: