Erori in Statutul politistului de penitenciare

Erori in Statutul politistului de penitenciare

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciareor (FSANP) a transmis observatii la proiectul de Statut al politistilor de penitenciare, inclusiv la Consiliul Economic si Social (CES), care a avizat negativ forma proiectului initiat de ministrul Justitiei Tudorel Toader, deoarece aceasta prezinta erori atat de fond, cat forma, incalcand chiar si normale de tehnica legislativa.

In proiectul de Statut al politistilor de penitenciare, pe fond, in ceea ce priveste cariera angajatilor din penitenciare, exista contradictii intre articole, respectiv intr-un articol se prevede ca agentii pot candida pentru functia de sef birou/sef serviciu, iar in alt articol se prevede ca nu poate fi avansat cu mai mult de doua grade, ceea ce inseamna ca agentul nu poate candida. Practic, agentii nu pot candida pe functii de sef serviciu.

FSANP propune identificarea problemelor din proiectul de Statut al politistilor de penitenciare si organizarea unor intalniri de lucru pentru a le discuta si a defini o pozitie comuna (Ministerul Justitiei – Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor – Sindicate), care sa fie sustinuta in Parlament.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: