Ieri seara, la postul de televiziune a Partidului, Antena 3, imaginea sistemului penitenciar a fost din nou murdarita (AICI) de catre gasca de politruci ai lui Dan Voiculescu. In emisiune a fost dezbatut cazul decesului fostului judecator Stan Mustata, care a decedat in seara zilei de 8 august 2018, la Spitalul de Nefrologie Carol Davila.

„In momentul arestarii, domnul Stan Mustata nu era foarte sanatos, dar nici bolnav evident. La scurt timp, a facut un accident vascular. I s-au acordat ingrijiri medicale. In timpul executarii preventiei, starea de sanatate i s-a agravat. A fost incarcerat la Penitenciarul Rahova, ulterior a fost transferat la Jilava.

La 2 noaptea, a fost urcat in masina si dus la Penitenciarul Giurgiu, acolo unde directorul a decis sa il trimita la spital. S-a luat decizia sa il trimita din nou la Bucuresti. In momentul in care a intrebat „de ce ma duceti la Giurgiu?” i s-a spus „trebuie sa executati”, a spus avocata Lorette Luca.

Intre timp, comisa speciala intocmita pentru autopsia magistratului a constatat ca decesul a survenit in urma unui infarct, provocat de arteroscleroza coronariana. Desi, la inceput, pe baza istoricului medical s-au luat in considerare complicatiile date de un cancer metastazat, legistii au stabilit ca acest factor nu a avut influenta.

Dornici de senzational si incendiar, atat avocata, cat si postul de televiziune Antena 3 aduc prejudicii de imagine sistemului penitenciar. Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa iasa cu un comunicat de presa in care sa dezminta afirmatiile calomnioase din mass-media. Evident ca nu o va face. In cel mai bun caz va furniza un text steril, care in proportie de 90% va fi recenzie din legea executarii pedepselor.