Ieri, 16 august 2018, am scris despre ultrajul de la Penitenciarul Satu Mare, produs in data de 15 august 2018, cand un detinut a adus injurii si amenintari cu moartea agentului aflat in serviciu si familiei acestuia. Azi, 17 august 2018, aflam de un alt ultraj petrecut ieri, a doua zi consecutiva. Se pare ca este vorba de acelasi detinut.

In data de 16.08.2018, in jurul orei 19:50, in Penitenciarul Satu Mare, la o camera de detinere, pe motiv ca i-a intocmit un raport de incident in ziua precedenta, un detinut a inceput sa aduca injurii si amenintari cu moartea agentului supraveghetor din cadrul sectiei. Incidentul a fost filmat cu camera video din dotarea agentului.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) ridica in mod constant problema ultrajelor si solicita Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si Ministerului Justitiei (MJ) sa ia masuri de contracare a acestui fenomen. Pana acum nu s-a luat nicio masura, insa FSANP insista, chiar daca ANP si MJ se afla in incapacitate de a lua o decizie benefica pentru angajati. Intr-un final se va destepta ministrul Toader si-al sau “Baiete”, pus ilegal sef la ANP.