Romania interimara | Devasalizarea institutiilor publice

FSANP solicita respectarea legii si devasalizarea sefilor institutiilor publice

Cotidianul G4Media.ro a preluat informatii de pe site-ul oficial al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), potrivit carora organizatia sindicala solicita ministrului Justitiei, Tudorel Toader, intreruperea imputernicirii ilegale a lui Marian Dobrica din functia de director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

In data de 8 august 2017, in cadrul sedintei de la Ministerului Justitiei, dintre sindicate, reprezentantii Ministerului Justitiei si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, insusi ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a constatat ca imputernicirea ofiterilor in aceeasi functie, pe o perioada mai mare de 12 luni, este o practica ilegala.

A afirmat si ca ii va ”pune capat” si a solicitat directorului general al ANP o situatie exacta a detasarilor si imputernicirilor din sistemul penitenciar cu durata mai mare de 12 luni, asa cum rezulta din stenogramele sedintei atasate prezentei actiuni. Ceea ce aproape ca s-a intamplat.

In data de 06 decembrie 2017, in cadrul sedintei consiliului de conducere al ANP, directorul general Marian Dobrica a informat membrii consiliului referitor la faptul ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu este de acord cu imputernicirea ofiterilor in aceeasi functie de conducere mai mult de 12 luni, deoarece aceasta practica este ilegala, fiind discutate masuri pentru renuntarea la aceasta situatie, facandu-se propuneri in consecinta.

Intre timp, protestul din data de 10 august 2018 a scos in evidenta faptul ca sefii interimari, imputerniciti ilegal comit erori grave in exercitarea functiei, deoarece, in loc sa gandeasca si sa actioneze in spiritul si litera legii, executa orbeste dispozitiile politice, venite de la oameni fara caracter si fara principii.

Asa a procedat seful Jandarmeriei, aruncand in fata protestatarilor sutele de jandarmi. Asa a procedat seful Politiei cand a dispus agentilor rutieri confiscarea ilegala si abuziva a placutelor de inmatriculare care contineau un mesaj anti PSD, asa procedeaza si Marian Dobrica favorizand in penitenciare clientela Partidului.

AICI articolul G4Media.ro

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: