Ultraj la Penitenciarul Galati

Ultraj la Penitenciarul Galati

In data de 13.08.2018, in jurul orei 14:55, in clubul sectiei, cu ocazia efectuarii perchezitiei corporale amanuntite pentru a intra in procedura premergatoare refuzului de hrana, un detinut, nu a respectat dispozitiile primite de la agentul care efectua perchezitia corporala amanuntita, aducand injurii si amenintari cu violenta corporala agentului. 

In cadrul Comisisi mixte de dialog social, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa faca demersuri in vederea diminuarii fenomenului ultrajelor din penitenciare. Mai jos aveti discutia dintre FSANP, MJ si ANP pe aceasta tema:

FSANP a solicitat:

1. Inasprirea sanctiunilor pentru ultraj. Modificarea art. 257, alin. (4) din Noul Cod Penal, introducandu-se in textul de lege si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare alaturi de politisti si jandarmi, astfel incat sa descurajeze si sa sanctioneze faptele de agresiune ale detinutilor indreptate impotriva personalului de penitenciare.
2. Prevenirea și combaterea agresiunilor la adresa personalului.Inițierea din partea ANP a unor acțiuni concrete în scopul reducerii fenomenului ultrajelor, precum și prevenirii producerii acestora în unitățile din sistemul administrației penitenciare.
MJ si ANP au raspuns:

H. Ultraje – Exista infractiuni pentru care forma agravanta este prevazuta doar pentru politisti si jandarmi. FPSS nu sunt inclusi. MJ sustine studii de impact. MJ (penal) a concluzionat ca nu se justifica. ANP sustine mofidicarea legii in sensul sa prinda la forma agravanta a ultrajului si FPSS. Modificarea legii ar creste prestigiul si siguranta angajatului.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Ultraj la Penitenciarul Galati

  1. dispuneti masuri urgente!!!
    directia siguranta detinerii si regim penitenciar doarme… asteptam masuri din partea anp… ultraje zi de zi si tot mai multe evadari, parasiri, faceti ceva domnilor?!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: