Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) trateaza directorii unitatilor penitenciare subordonate, in functie de interese si afinitati, precum si de culoarea politica a acestora. Greselile unora sunt sanctionate cu atentionari, iar greselile altora fie cu comisii de disciplina, fie cu sesizarea organelor de urmarire penala.

Este de notorietate ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) trateaza directorii de penitenciare diferit. Recentele controale ale Directiei Inspectie Penitenciara (DIP) demonstreaza acest lucru. In scurt timp vom veni si cu probe.

De exemplu:

Directorul Centrului Educativ Buzias, Florin Ion Serpe a primit in urma controalelor efectuate de DIP-ANP atat de multe atentionari, incat nici nu el si nici ANP nu le mai stie numarul. Nu mai spunem ca, recent, directorul a avut doua parasiri neobservate, dintre care pe una o transforma din pix ca fiind observata, desi agentul de pe perimetru a observat doar un tanar dintre cei trei fugari (ultimul), iar absenta celorlalți doi fiind observata cu ocazia apelului in urma alarmei. ANP-ului directorul i-a raportat ca au fost observati toti trei. Total mincinos!

Directorul Penitenciarului Oradea, Marius Paul Hliban este unul dintre directorii pe care Marian Dobrica ii uraste cu tot sufletul lui cel negru, insa nu are curajul sa ii faca nimic deoarece, directorul Hliban este sustinut politic. Un telefon a facut ca Marian Dobrica sa se razgandeasca in privinta imputernicirii pe care n-ar fi vrrut sa i-o mai prelungeasca. Scaunul din Maria Ghiculeasa depindea de scaunul de la Penitenciarul Oradea.

Directoarea Penitenciarului Iasi, Cristina Dumitran, este la fel de piloasa ca domnul Marius Hliban. A inscaunat-o insusi ministrul Justitiei, Tudorel Toader. La vremea inscaunarii, pentru a nu se face de ras ca i se imputernicesc directorii fara ca el sa stie, Marian Dobrica a scos, din jobenul cu minciuni, ideea ca doamna Cristina Dumitran este un ofiter profesionist care merita functia de director de penitenciar. In realitate, Marian Dobrica are o impresie foarte proasta despre Cristina Dumitran.

In timp ce unor directori li se tolereaza, cu voia sau fara voia lui Marian Dobrica, orice greseala, celorlalti directori, li se reproseaza si ca respira. Majoritatea sunt bagati in comisiile de disciplina, ori sunt sesizate organele de urmarire penala impotriva lor.

Aceasta forma de management a directorului general al ANP, am catalogat-o eu ca: management prin parchet. Pentru ca nu este in stare sa isi faca curatenie in propria ograda, directorul general apeleaza la procurori ca sa ii curate mizeriile. Rusinos!