ANP judeca directorii cu dubla masura

ANP judeca directorii cu dubla masura

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) trateaza directorii unitatilor penitenciare subordonate, in functie de interese si afinitati, precum si de culoarea politica a acestora. Greselile unora sunt sanctionate cu atentionari, iar greselile altora fie cu comisii de disciplina, fie cu sesizarea organelor de urmarire penala.

Este de notorietate ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) trateaza directorii de penitenciare diferit. Recentele controale ale Directiei Inspectie Penitenciara (DIP) demonstreaza acest lucru. In scurt timp vom veni si cu probe.

De exemplu:

Directorul Centrului Educativ Buzias, Florin Ion Serpe a primit in urma controalelor efectuate de DIP-ANP atat de multe atentionari, incat nici nu el si nici ANP nu le mai stie numarul. Nu mai spunem ca, recent, directorul a avut doua parasiri neobservate, dintre care pe una o transforma din pix ca fiind observata, desi agentul de pe perimetru a observat doar un tanar dintre cei trei fugari (ultimul), iar absenta celorlalți doi fiind observata cu ocazia apelului in urma alarmei. ANP-ului directorul i-a raportat ca au fost observati toti trei. Total mincinos!

Directorul Penitenciarului Oradea, Marius Paul Hliban este unul dintre directorii pe care Marian Dobrica ii uraste cu tot sufletul lui cel negru, insa nu are curajul sa ii faca nimic deoarece, directorul Hliban este sustinut politic. Un telefon a facut ca Marian Dobrica sa se razgandeasca in privinta imputernicirii pe care n-ar fi vrrut sa i-o mai prelungeasca. Scaunul din Maria Ghiculeasa depindea de scaunul de la Penitenciarul Oradea.

Directoarea Penitenciarului Iasi, Cristina Dumitran, este la fel de piloasa ca domnul Marius Hliban. A inscaunat-o insusi ministrul Justitiei, Tudorel Toader. La vremea inscaunarii, pentru a nu se face de ras ca i se imputernicesc directorii fara ca el sa stie, Marian Dobrica a scos, din jobenul cu minciuni, ideea ca doamna Cristina Dumitran este un ofiter profesionist care merita functia de director de penitenciar. In realitate, Marian Dobrica are o impresie foarte proasta despre Cristina Dumitran.

In timp ce unor directori li se tolereaza, cu voia sau fara voia lui Marian Dobrica, orice greseala, celorlalti directori, li se reproseaza si ca respira. Majoritatea sunt bagati in comisiile de disciplina, ori sunt sesizate organele de urmarire penala impotriva lor.

Aceasta forma de management a directorului general al ANP, am catalogat-o eu ca: management prin parchet. Pentru ca nu este in stare sa isi faca curatenie in propria ograda, directorul general apeleaza la procurori ca sa ii curate mizeriile. Rusinos! 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

14 gânduri despre „ANP judeca directorii cu dubla masura

 1. Spuneți voi ca Tică și Hliban sau autopropus dar Pop și Tirtiu ce au făcut nu același lucru, ca și cei doi credeți ca sunt mai buni uni ca alții.

  Apreciază

 2. Mai, da rai oameni mai sunteti!
  Tot va luati de sarmanul Hliban, sluga obedienta a lui Ilea.
  Trebuie sa termine cineva prostiile incepute de catre acesta, sa favorizeze interlopii.
  Oare DNA ar avea ceva de spus despre asta?

  Apreciază

  1. DNA trebuie întrebat, sesizat, anunțat, dacă vrem sa aibă ceva de spus. Nu cred ca citește aceste comentarii și ca se va autosesiza.

   Apreciază

 3. Daaaa! Și Hliban și Tica s-au autopropus pentru 50% fără sa aibă niciun merit niciunu. Sunt și niște gafeouri fără pereche. Sunt mari amatori sa depună coroane la statui, busturi, etc. Ultima data însă Tica s-a dus în weekend sa depună nu’s ce coroana, s-a pontat, Hliban I-a aprobat, dar…au uitat sa cumpere coroana. Sunt de rasul proștilor! Tot Tica și Hliban au cumpărat 40 de TV pentru ppl, care nu pot fi folosite. Au ieșire USB, care e interzisa. Deci…?!?

  Apreciază

 4. Hliban e doar un politruc și ca toți politrucii nu are nicio o viziune, nicio realizare și nicio intenție sa realizeze ceva. De exemplu a dus Oradea pe al doilea loc de la coada la folosirea la munca, a avut deja 2 evadări, nu si-a îndeplinit nici jumătate din obiectivele pe 6 luni, avizează puncte de lucru care nu exista în fapt și da zile câștig și credite deținutului de la capela, în condiţiile în care preotul e pensionat de peste 1 an. Ei, uite asa, omul lor de la capela ia câștig în zile și dacă nu i se mai justifica postul.
  În vara asta și-a trimis adjuncții în concediu aproape forțat, după care a plecat și el. Acum nu mai ai cu cine vorbi când e vorba de decizii. L-a lăsat o perioada în locul lui pe singurul lui prieten, G. Tica a cărui singur scop a fost sa se autopropuna la 50% și care dacă nu ii convine ceva suspenda orice discuție și se închide la el în birou, ore în sir. Am uitat sa va spun ca Hliban conduce unitatea prin watsapp când e plecat.

  Apreciază

 5. Daca tot vb de directori de penitenciare, se pare ca la Targsor a apărut peste noapte in locul vestitului Stanciu, unul zis DECU, care cu orice preț, mijloace si lipsit de scrupule isi dorește ciolanul cel mare. Numit la comanda prin Decizia celui căruia ii este fidel-sifonel , a pus umărul la treaba nu gluma si tot ce pana acum nu se putea din punct de vedere legal al „pazei” , acum se poate, chiar daca sunt comise ilegalitati. Si deja după 25 de zile de putere, au început mutări de persoane pe diferite posturi călduțe, pentru fetele care-i sunt lui fidele si nu numai…. Inca nu o sa spunem toate boroboatele pe care deja le face, il așteptam sa continue cu aceiași aroganta care il caracterizează. Notam si înregistram tot ce se petrece dl Decu .

  Apreciază

  1. Dar de ce nu spuneti si lucrurile bune facute de domnul Decu de cand este la comanda? De ex..a deschis popota, a amenajat parcarea , a deschis puncte de lucru..de ce mereu trebuie sa vedem doar partea negativa si aducem acuzatii nefondate? Lucrati in penitenciarul Targsor ca sa stiti ce se intampla acolo sau doar va dati cu parerea si plecati urechea la toti fustratii?

   Apreciază

   1. Nu-i atribuiți merite care nu sunt ale lui. Redeschiderea popota a fost dispusă de Stanciu la ultima lui ședință de comanda, după cum chiar sincatul Equitas informa, solicitările pt punctele de lucru erau de foarte mult timp, doar ca la acea vreme dl Decu a spus ca nu poate sa asigure paza din lipsa de personal, iar despre parcare, ar trebui sa așteptați primele ploi si gata cu amenajarea.

    Apreciază

 6. Dupa atatea probleme facute de Nea “ șerpulică” asta dupa probleme gasite in urma inspectiei DIP si a evadarii demne de premiile OSCAR , se pare ca asa zis’ul Baronul de Buzias rezista si rezista si este bine pus sus dupa cum afirma chiar el….da tine minte Baronule’ au cazut si regii ,nu e scaunul nimanui batut in cuie ….arzate-ar focu sa te arda de incult!!!!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: