In data de 07 august 2018, in jurul orei 13:30, a avut loc o intalnire de lucru intre Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) si Administratia Natinala a Penitenciarelor (ANP) cu scopul identificarii solutiilor la urmatoarele trei probleme:

1. Protectia datelor cu caracter personal: ANP-ului i-a fost semnalat faptul ca nu trimite sindicatelor adresele si materialele consiliilor de conducere, invocand in mod abuziv si ilegal DGPR-ul.

I-a fost indicata situatia de la Penitenciarul Poarta Alba, unde Sinpen 2016 Constanta a castigat in instanta pe acelasi subiect. ANP se face ca nu intelege problema. Solutia ANP: O sa inainteze sindicatelor doar datale cu caracter personal ale membrilor lor. (Raspuns nesatisfacator)

2. Invoire platita pe ore (Penitenciarul SLobozia): ANP-ului i s-a semnalat faptul ca la Penitenciarul Slobozia nu se acorda invoire platita pe ore in situatii exceptionale si ca angajatii pleaca ”pe barba lor” de la serviciu cand intervine o problema personala care sa justifice invoirea.

Caz ipotetic: In eventualitatea unui accident, angajatul nu mai pot benefica de pensie pentru accidentet de munca, pentru ca invoirea nu apare in nicion document justificativ. Soluctie: Solutia ANP: ANP nu are nicio solutie. 🙂 (Raspuns nesatisfacator) (N.B. Intre timp problema s-a rezolvat pe plan local)

3. Sedintele de comanda de lunea: ANP-ului i s-a solicitat sa renunte la aceasta practica de evitare a sindicatelor si sa organizeze consilii de conducere, ori sa invite la acele sedinte si reprezentantii sindicatelor, deoarece, in cadrul acelor sedinte se discuta probleme de interes pentru angajati. Solutia ANP: ANP va organiza consilii de conducere cand situatia o impune. (Raspuns nesatisfacator)